Jedna ili obadvije strane po podoju ?!
Bog i pozdrav svima , ja sam nova na forumu ovdje ali vas vec par dana citam i ponesto jos naucim od iskusnijih mama a i nadje se pokoja utjeha kod pojedinacnih problema ( ono " uh dobro je da nije samo kod mene tako ") :) . Evo za pocetak imam jedno pitanje , naime, procitah nekoliko puta ovdje da neke iskusnije mame ovdje tvrde da bebi treba dati samo jednu dojku po podoju pa drugi put drugu i sve tako... Cini mi se to logicno ali ipak prvi put cujem , jer ovdje bar u njemackoj je tako ( a nevjerujem da bebe i kod nas drugacije doje ) :mrgreen: - da se forsira i uvijek opominje da se daju obadvije dojke po podoju - osim ako beba ne zeli drugu . Pitala sam vec babice koja se brine o porodiljama i bebama ( a i sama je dojila svojih cetvoro ) - ona kaze da po mogucnosti stvarno treba dati obadvije strane po podoju - jer ako se daje samo jedna - to je dobra šansa da se upravo na taj način zaradi mastitis . U svakom slučaju ponuditi i drugu stranu - pa makar beba iz nje popila 3-4 gutljaja da se malo isprazni . Moja beba ( druga po redu ) nije baš neka proždrljiva , jedva da nekad isprazni i jednu - sisa najviše 5 minuta i gotovo - kako onda da isprazni i drugu :/ . Cak sam morala unajmit električnu pumpu ( ili kako vi kažete - izdajalicu ) da povremeno ispumpam višak jer se katkad dojka pretvori u kamen pošto mali ne vuče sve van ( star je 5 tjedana ) , tako da se i ja pitam kako onda mame koje doje samo jednu stranu - što je s onom drugom pošto ipak zna proći nekih 5-6 sati ( možda i više ) dok ona opet dođe na red .
....jesam sad zapetljala... :roll: :mrgreen:
Ok , i što je sad ispravno ???