-
Zašto baš 9 kg?
Dakle, zašto dijete mora imati 9 kg. da bi moglo u veću sjedalicu?
Mi smo prerasli 0-9 visinom i svime ostalim osim težine. Znam za one kombinirane koje se moraju montirati unatrag, ali zanima me zbog čega!
Moje dijete samostalno i sjedi i ustaje se i hoda, ali nema 9 kg.
Pozdrav
-
Najjednostavniji razlog - zato sto su sjedalice za grupu I, koje se postavljaju u smjeru voznje, dizajnirane za djecu koja imaju barem 9 kg. Nema te sjedalice koja se moze koristiti u smjeru voznje, a da je za djecu koja imaju manje od 9 kg. Osnovni razlog zasto ih nema - zato sto to nije dozvoljeno regulacijom standarda sigurnosti za autosjedalice (ECE R44) pa niti jedan proizvodac nece napraviti takvu sjedalicu.
-
Ancica, hvala na odgovoru...
Ma jasno je meni da nema takvih sjedalica, da ih nitko ne proizvodi, ali me zanima zašto je određena ta granica od 9 kg. Dijete je stabilnije ili što?
Jasno mi je da se djeca kojoj još nisu dovoljno razvijeni vratni mišići voze u smjeru suprotnom od vožnje, zanima me samo razlog za težinu...
Eto, ako netko zna...
Inače, danas ćemo kupiti neku kombiniranu, ali ipak sam znatiželjna...
-
Sad bubam, onako laički, vjerojatno ima veze s težinom te vrste sjedalica, a kako se ona ponaša u sudaru pretpostavljam upravo ovisi o omjeru težine djeteta i težine same sjedalice.