Re: Odustati od cijepljenja?
Citiraj:
bejb prvotno napisa
ali sad nakon tog prvog kruga, zanima me, mogu li odustati i ne primiti ostala cjepiva?
Mozes sve sto hoces i ne moras nista sto ne zelis, ako znas zasto i sigurna si u svoju odluku. :*
Re: Odustati od cijepljenja?
Citiraj:
bejb prvotno napisa
Ispricavam se ako je bila slicna tema, nazalost, nisam je pronasla
Mi smo se do sad cjepili i zavrsili prvi krug imunizacije. zlo mi je od toga sto nisam bila hrabrija i odmah odlucila ne cijepiti bebu :(
ali sad nakon tog prvog kruga, zanima me, mogu li odustati i ne primiti ostala cjepiva?
Imas teme vakcinacijski osvjesteno pleme, mislim da se zove, ako jos nisi 100% sigurna citaj tamo zasto. I da znas samo da ce ti biti jos vece zlo ako si sigurna da cjepiva nisu zdrava (kao i ja) , a nastavis je cijepiti.
Ne pitaj puno okolo, posebno ne doktore jer oni ce te samo strasiti. Meni jednostavno nije logicno trovati potpuno zdravo dijete da bi ono ostalo zdravo. Zasto ne podupirati imunitet, poboljsati prehranu, zivjeti zdravije itd. Ima puno dokaza da su se puno djecjih bolesti prepolovile samo zato sto je kvaliteta zivota i cistoca postala veca, prije nego sto su se djeca pocela masovno cijepiti. Cjepiva su jedan veliki bussines, i svake godine pokusavaju staviti novo cjepivo na trziste, jer to znaci vise dobiti, koja se mora povecavati svake godine. A da znamo pravu statistiku, tek bi onda vidjeli koliko beba umre od cjepiva i koliko tek ih ostane dozivotno bolesno sa tezim ili laksim posljedicama.