klebsiella pneumoniae i kratak gubitak zraka u mozgu
Pišem vam u ime prijateljice koja je prije 40 dana rodila sina od 5 kg carskm rezom .Bebi su vadili nalaze i našli su bakteriju klebsiella pneumoniae/mislim da je to naziv.Doktori joj na pitanja o čemu se radi nisu dali odgovor uz objašnjenje kako prate bakteriju.
Prije par dana bebi je rađen i ultrazvuk bubrega /kažu da je ok/ i pregled glave/mislim UZV/.Kod tog pregleda doktor je onako usput :evil: rekao da se ma mozgu vidi da je bebin mozak nakratko ostala bez zraka i na tom se završio njegov razgovor(ništa čudno za pojedine doktore u BIH).Molim vas da napišete ako znate nešto o toj bakteriji i ukoliko znate kakve posljedice može beba imati od tog kratkotrajnog gubitka zraka u mozgu.
Sorry ako sam krivo napisala neki izraz jer sam i ja u šoku dok je frendica već na kraju živaca od straha i ljutnje na takve doktore.
Re: klebsiella pneumoniae i kratak gubitak zraka u mozgu
Citiraj:
laky prvotno napisa
Pišem vam u ime prijateljice koja je prije 40 dana rodila sina od 5 kg carskm rezom .Bebi su vadili nalaze i našli su bakteriju klebsiella pneumoniae/mislim da je to naziv.Doktori joj na pitanja o čemu se radi nisu dali odgovor uz objašnjenje kako prate bakteriju.
I meni bebač ima klebsiellu u morkaci. Najprije mu je u rodilistu nadjena escherichia coli u mokraci i za to je dobio antibiotik. Kad sam mu nakon deset dana radila ponovno urin i urinokulturu nadjena mu je klebsiella. Pedijatar mu je opet prepisao drugi antibiotik. Otisla sam kod pedijatra nefrologa i on mi je savjetovao ne davati djetetu taj antibiotik jer da je mozda uzorak urina bio kontaminiran dok sam ga uzimala. On tvrdi da ako su nalazi urina uredni da on ne bi dao antibiotik pa cak ako je nadjena bakterija u nalazima urinokulture. Na to je moj pedijatar ostao sokiran jer tvrdi da to mogu biti razne anomalije mokracnog sustava koje se ne vide na UZV (radili smo i UZV) pa mu nije jasna ta dijagnoza nefrologa. Nefrolog mi je rekao samo da mazem malome pisu sa kamilicom i geonistin mašću jer mu je vršak bio malo crven.
Uglavnom, bitno je da nema temperaturu...
Ajde javi sta je, i mene sad zanima...