-
Vrećice za pečenje
Molim, prosvijetlite me! Ispekla bih meso i krumpire u vrećici za pečenje pa me zanima kako se to izvodi. Jel prvo stavim meso u vrećicu, pa poslije krumpire, ili krumpiri idu posebno ili... Kakvo bude meso pečeno u tome, jel fakat pečeno ili se zdunsta... Oprostite ako je pitanje glupo, ali fakat ne znam pa me zanimaju vaša iskustva.
-
sve skupa staviš.
ispeče se onak super fino meko, sočno, krumpiri su mljac.
ako hoćeš baš koricu popeci malo na kraju bez vrečice samo meso.
pećnica čista!
-
Meni je tako pečeno meso super. Zato jer nije tako suho kao kada se peče bez omota.
Mi znamo staviti u tu vreću meso, okolo krumpire, mrkve narezane i luka.
Poslije taj luk i mrkvu zmiksamo i dobijemo fini saft, možeš u njega dodati malo vode i brašna za zgusnuti.
Tu vreću u kojoj se to peče obavezno probuši par puta, odozgora sa iglicom ili čačkalicom.
-
ja stavim malo masti...na to krumpir i na krumpir meso i odozgora još malo masti....nekad dodam i povrća.......zavežeš onom plastikom i iglom probušiš par rupica gore blizu te plastike......sve bude tako finooooo...
-
Moja iskustva sa vrećicama su odlična: i za meso i za povrće čak i riba.
-
vrecice su super stvar! mi uvijek ubacimo sve sto nam se svida: meso, povrce, krompir, zacini! zavezes vrecicu, probusis cackalicom 3-4 puta (na gornjoj strani)...ma, prepreprefino!
mozes u tepsiju u koju stavis vrecicu stavit malo vode, da se vrecica ne bi zapekla - ali to nije nuzno, zavisi o tepsiji.
DOBAR TEK! :mljac:
-
Vrećice su zakon. Ali dosta slični efekt postiže se i u Zepter velikom loncu - sve staviš zajedno na hladno, na jako tihu vatru i više ne dižeš poklopac. Mi tako pripremamo ribu - s lukom, koromačem, češnjakom, začinima. Može se staviti i krumpir.
-
-
ima ih u supermarketima tamo di su i vrečice za zamrzavanje
ove koje sam ja kupila nije dobro peći duže od 1,5h jer se počnu raspadati kod otvaranja :oops:
-
Citiraj:
bucka prvotno napisa
di kupite vrecice??
Ja ih najčešće kupujem u Billi. Obožavam peći meso i krumpire u vrećici, bude taaako fino, a pećnica i tepsija čište!
-
-
Puno vam hvala svima! Čista pećnica bila mi je jedan od najjačih motiva za pečenje u vrećicama, pa sad još kad čitam da je tako pripremljena hrana jako sočna i ukusna - super!
Vidjela sam u kuharici Golog kuhara neke recepte za jela pripremljena u "vrećicama" od aluminijske folije pa sam se i za to zagrijala, no frendica me upozorila da je alu-folija štetna za zdravlje i da to ne radim. Imate li nekih saznanja o tome je li, kako i koliko štetna ta folija?
-
Postoji više teorija o aluminijskoj foliji. Bolje vjerovati teoriji da ju izbjegavamo, nego se uvjeravati u to.
Kod korištenja aluminijske folije namirnica ne može porumeniti kao kod prozirne folije.
-
Pošto ja baš i nisam nešto poletna ovih dana (jučer mi službeno bio termin), danas sam baš za ručak imala jelo iz pećnice, u vrećici - razno povrće (cvjetača, brokola, krumpir, tikvice) sa samo mrvicom vegete i provansalskog začina te maslinova ulja, na vrhu file pilećeg zabatka (jedino što mi je sestra jučer uspjela usput pokupiti u trgovini, ostalo baš i nije bilo primamljivo), uglavnom, MM me pitao da li je to zečetina kad smo počeli jesti. :lol:
Bilo mu je neobičnog oblika, ali okusom više zec nego pile, bilo je stvarno smiješno. Sveopći dojam, naravno super.