Escherichia coli i Klebsiella kod bebe stare 3 mjeseca
Beba mi ima 3 mjeseca i sad smo dobili nalaze urinokulture koja kaže <10na3 E. coli, i 10na3 Klebsiella pneumoniae. Uzimali smo je sami doma, napravili sve kako je rečeno, i nekako mi je teško vjerovati da je uzorak toliko kontaminiran, a i jutarnja pelena, koja ne bude pokakana stvarno jako smrdi, dakle to je to. Pedijatrica kaže da je granična vrijednost 10na4, valjda prije tog ne ide antibiotik, i šalje nas nefrologu na Šalatu. Tamo gospoda naručuju najranije za mjesec ipo dana, al ćemo mi svejedno otići sutra. Je li imao tko ovakve slične nalaze (jednu i/ili drugu bakteriju, osobito E. coli) i što ste napravili? I što im to znači granično? Koliko ja znam E. coli ne prolazi sama pod napadom ne znam kakvog imuniteta i bez pomoći nekakvih sredstava. Čekamo upalu bubrega? Mogu li bebi od 3 mj. dati brusnicu u nekom obliku, prah iz kapsule u bočicu, ili taj koncentrat Cranactin? Što da radimo? :cry:
Escherichia coli, Proteus mirabilis i klebsiella
Drage moje evo i mene na ovom forumu, nakon što sam bila na forumu potpomognuta oplodnja. Sedmi dan nakon izlaska iz bolnice završili smo kod pedijatra koji nas je hitno uputio u bolnicu sa dijagnozom infekcija urinarnog trakta. Po dolasku u bolnicu bebi su odmah uzeli urin, krv, bris nosa, grla i oka. Pedijatar nam je rekao da smo došli u zadnji čas, inače bi bebi otkazali bubrezi. Prvo što su me pitali kad su dobili nalaze da li ja imam ešerihiju na šta sam im odgovorila da nemam i da čitavu trudnoću nisam imala ni jednu bakteriju. Tad mi je rečeno da beba ima ešerihiju i da joj je izazvala infekciju urinarnog trakta. Sedam dana smo bile u bolnici, ona priključena na infuziju i sondom su je hranili. Na moje pitanje kako je moguće da je dobila bakteriju prvo što su mi rekli da ja nisam vodila računa, kad sam im objasnila da od izlaska iz bolnice djete perem pri svakom presvlačenju pedijatar mi je rekao sljedeće: "Beba je zaražena po rođenju na odjelu babinjara, babice ne vode računa oko presvlačenja i kupanja, sigurno je jedna od beba bila zaražena, pa je tako preneseno na vašu bebu, isto tako one ne peru ruke posle svake bebe što bi obavezno trebale raditi baš zbog ovih razloga." Kući smo puštene nakon 7 dana sa terapijom cefaleksin 3xdnevno po 1,5 ml 10 dana. Nakon toga uraditi ponovo urin, urinokulturu i krvnu sliku. Nalaz je bio ešerihija 10 na 5, ponovo je dobila antibiotik bactrim 3xdnevno po 1,5 ml, nakon oba puta što smo koristili antibiotike beba se sva crvenila i koža joj se osušila i ogulila. Džaba je bilo mazanje kremom! Onda mi je kolegica preporučila ženu koja radi meleme i sirupe za male bebe na bazi meda, propolisa i bilja za "ubijanje ešerihije". Nakon popijene prve ture sirupa, uradila sam urin i urinokulturu, ešerihije nije bilo, ali su izdvojene na prvom nalazu samo proteus mirabilis 10 na 3, a na drugom proteus mirabilis i klebisella 10 na 5, urin je uziman dan za danom, naravno da se pitate kako je moguće da na jednom ima samo jedna, a na drugom dve bakterije. Ja počinjem sumnjati da se kod nas u zavodu ne radi kako treba. Sutra je nosim pedijatru-nefrologu na pregled sa nalazima, da vidim šta će mi ona reći za to. Žena koja mi je radila te meleme i sirupe, mi je rekla da je to zbog infekcije koju je imala, i da se organizam čisti od infekcije, ali i da će one otići, pošto sam uzela još jednu turu melema i sirupa. Iskreno rečeno beba je mala (3 mjeseca) da bi je trovala antibioticima koji joj samo uništavaju krvnu sliku zato sam se odlučila na ovaj korak lječenja prirodnim preparatima. Nisam se ja toliko mučila da bi je doktori upropastili antibioticima. Ono što mi je u svemu najbitnije da nema više ešerihije u urinu i da nema temperature. Sve ostalo ću izgurati. Puno vas pozdravljam