evo, sve jasno iz subjekta. dakle, još ništa :evil:
kog da zovem i pitam? jel još nekom tako?
ljuta saaaaam. em crkavica, još i kasni. uffffff!
Printable View
evo, sve jasno iz subjekta. dakle, još ništa :evil:
kog da zovem i pitam? jel još nekom tako?
ljuta saaaaam. em crkavica, još i kasni. uffffff!
Meni kasni isto.A mene zanima,ovaj novi dječji za koji smo davali zahtjev,jeli bi to sad trebalo doći ili idući mjesec?
meni upravo stigla :D
i meni... 400 kuna manje nego prošli mjesec :x
manje radnih dana u mjesecu, šta li :?
to sam već čula-izgleda.Citiraj:
Mayaa prvotno napisa
sad ću se razbjesnit pa bolje da šutim :evil:
meni stigla u punom iznosu 8)
možda ima veze s tim kako se obračunava vama plaća, meni je plaća fiksna bez obzira koliko je radnih dana u mjesecu
i meni je dosla nesto manja :?
Ako vam je i plaća kod poslodavca varirala iz mjeseca u mjesec, onda je to normalno i za naknadu, što ovisi o broju radnih dana.
I moja je plaća za veljaču blaga katastrofa, ali to sam i očekivala. Zato za 23 radna dana dobijem 600 kunića više.
Tako mi je bilo i sa naknadom u prvom dijelu. U drugom je bilo 1600 kuna :( .
kakve to veze ima sa plaćom i poslodavcem :?
mislim da je naknada fiksna po danu pa puta broj radnih dana :/
Cure u kojim bankama imate račune? Meni još nije ništa stiglo u Zagrebačku.
A vi koje ste dobile manje love, dali ste imale prvi dio rodiljnog maksimalnu naknadu?
Pa, ako bolje pogledaš, vidjet ćeš da sve vrtim oko broja radnih dana u mjesecu: i plaću i naknadu. ;)Citiraj:
Mayaa prvotno napisa
točnije, broj radnih sati u mjesecu,Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
jer se uzima prosjek u zadnjih 6 mjeseci i djeli sa brojem sati i onda dobijete iznos po satu,
pa iznos po satu puta broj radnih sati u tom mjesecu = naknada,
naravno ako nije veća od maksimuma, ako je, onda je uvijek ista...
nešto se baš i ne kužimo :mrgreen:
na ovo sam mislila. ali kakve onda veze ima jel mi plaća kod poslodavca varirala ili nije :?Citiraj:
točnije, broj radnih sati u mjesecu,
jer se uzima prosjek u zadnjih 6 mjeseci i djeli sa brojem sati i onda dobijete iznos po satu,
pa iznos po satu puta broj radnih sati u tom mjesecu = naknada,
naravno ako nije veća od maksimuma, ako je, onda je uvijek ista...
okrpe ti tamo neki prosjek i onda je samo broj sati u mjesecu bitan. naravno, nije broj radnih dana u svakom mjesecu isti, tako ni naknada nije ista.
jel sad dobro? ;)
Ma, nema. To je bilo samo za usporedbu zbog broja radnih dana.Citiraj:
Mayaa prvotno napisa
ja ništa nisam dobila u pbz-u sam :x
Ni ja. Ne znam jel isto isplaćuju komplikacije? Ovo mi je prva.Citiraj:
pužić prvotno napisa
da. isto. samo provjeri jesu doznake stigle na vrijeme.Citiraj:
LeaB prvotno napisa
i meni :?
e ako moje nisu na vrijeme - odnijela sam ih prošli mj. 12. (dr. mi je dala dosta rano i još se pribojavala da ovi ne polude na HZZO, jer inače se nose između 20-25. u mj.)valjda će biti ok...
Citiraj:
LeaB prvotno napisa
a, ne :nope:
komplikacije su oko 25-og.
meni u zabi budu prije 20. togCitiraj:
Mayaa prvotno napisa
Eto, meni danas sjela u punom iznosu u Zagrebačkoj banci.
A je nam iznos, nemoš ni račune platit! :lol:Citiraj:
Irchi prvotno napisa
No veseli me ipak da je sjelo, idem sutra do bankomata. :)
A šta`š, vidiš kako se čovjek prilagodi :lol: , i od te državne crkavice sam naučila preživjeti 8) . Kad se vratim na posao neću znati kud s nofcima :mrgreen: , a nije da imam neku plaćurinu.Citiraj:
iki prvotno napisa
Ja sam primila danas naknadu i to 500 kn manju od očekivane... zvala sam u HZZO i rekli su mi da je to zbog manje radnih dana u mjesecu, pa da će biti bolje slijedećeg mjeseca. Živi bili, pa vidjeli...
ja se isto sokirala danas ,em je kasnila, em je dosla manje 300kn i jos iduci mjesec padam na 1663kn ,strasnoooooo :(
znači da očekujem manju naknadu!?
cure pa koliki vam je inače prosjek naknade?meni je 2600 i koliko ja sad ovaj mjesec mogu očekivati da ću dobiti,sad neću moć dočekat da sutra odem na banku
Evo je i meni sjela danas. Uvijek ista, u lipu. :? (Mislim, prvih 6 mjeseci uvijek ista, sada drugih 6 mjeseci manja ali opet uvijek ista.)
ja dobila jučer, svoju prvu i iako su mi na hzzo rakli da ću imati max.(ja se nadala, obzirom da sam na bovanju bila od 8.2. oko 3600-3800 kn)no sjelo samo 2600 kn :shock: .
meni jučer na zabu sjela prva isplata za komplikacije (na bolovanju sam od 05.02.)
sjelo, sve.
Meni je u RBA prekjučer uredno sjelo 2500 kn (prva naknada za drugih 6 mjeseci) , a zadnja 2 mjeseca sam dobivala i nešto preko 4250kn :?
meni je sjelo jucer ali 300, kn manje!
Koji uzas! :evil: i tako dobijem mizeriju pa mi i od toga uzmu dio grozno!
Znam kako se i vi ostale osjecate :love: :*
Zadrugih 6.mjeseci to je najvisa moguca naknada! :*Citiraj:
martinaP prvotno napisa
a šta nije maksimum 4250 knCitiraj:
martinaP prvotno napisa
meni je naknada kasnila jedan dan i sjeo mi je puni iznos
ima li negdi pravnica da rašpunta ovo :?
po logici one koje dobijaju minimum ili maksimum bi trebale dobit puni iznos. a one koje dobijaju neki iznos izmeđ toga nastradaju. ono, kad okrpe prosjek i ako je taj prosjek velik svejedno je množe li ga sa 20 ili sa 23 dana npr... uvijek ispadne 4250. bar tako mislim... jesam li u pravu?
dajte mi neki broj HZZO, u ZG, za prituzbe korisnika, ili za upite korisnika?
za porodiljnu naknadu, ne za komplikacije, pliz
Meni prekjučer sjele dvije čudne cifre, koja je svaka zasebno premala, a zbrojene prevelike :mrgreen:
Uglavnom, zovem ja sad HZZO i kažu mi, pošto mi je 12.02. prošlo 6 mj, odn. ušla sam u drugu polovicu porodiljnog, prva cifra mi je sukladni dio od 4250,00 za razdoblje do 12.02., a dugi dio mi je sukladni dio od 2500,00 za razdoblje poslije 12.02.
Ako ćete imati sličan slučaj. Jer ja sam bila malo zbunjena
Branka, svi smo to prošli ;) .
Zrinka, pitaj Tiwi ona je jedan mjesec s njima vodila bitku jer su joj jednostavno zaboravili uplatiti naknadu :shock: .
ok :)