Klimatanje u hodu i sl - niski tlak?
Iz ekipe sam niskotlakasa, no osim sto mi se tu i tamo (vrlo rijetko) znalo zacrniti pred ocima kod naglog podizanja nisam dosad imao nikakve druge probleme (i da, nisu mi htjeli uzeti krv kad sam se prijavio za dobrovoljno davanje :mrgreen: ), no u zadnje vrijeme sam primjetio da tu i tamo nekako klimavo hodam, ocesem zid i slicno, kao da imam nekakve probleme sa ravnotezom ... nije da mi se bas direktno manta, ali tu i tamo osjetim nekakav osjecaj napetosti u glavi, povremeno i glavobolju (koja me inace muci samo uz upalu sinusa).
Moja doktorica mi je mjerila tlak i kaze da nije nista nizi nego obicno, dapace malko visi, pa misli da je to mozda od umora i nedovoljno spavanja ...
Jel netko od vas imao slicna iskustva i sto ste poduzimali?
Re: Klimatanje u hodu i sl - niski tlak?
Citiraj:
tatek prvotno napisa
no u zadnje vrijeme sam primjetio da tu i tamo nekako klimavo hodam, ocesem zid i slicno, kao da imam nekakve probleme sa ravnotezom ... ?
ja sam isto niskotlakaš, i meni ti se ovo događacijeli život. Isto tako i kod naglog podizanja.
Meni ti je sve to normalno, s time da je meni najveći problem ako popodne spavam - a to radim vikendom otkada imam djecu. Buđenje nakon toga mi je katastrofa i može me dići iz kreveta i donekle unormaliti jedino kava. Iako kava kratkoročno podiže tlak, ja sam stvarno ovisnik o kofeinu. Odnosno bez njega ne funkcioniram (provjereno) - to ne znači da pretjerujem, ali jutarnja kava mi je obavezna.
tekućina je isto bitna, a možeš probati i s crnim vinom - samo njega isto ne konzumiram jer opet nebi normalno funkcionirala.
E da, u trudnoćama mi je tlak bio još i niži
Re: Klimatanje u hodu i sl - niski tlak?
Meni su uvijek oba tlaka ispod 100. U trudnoći su bili skoro normalni.
Ne padam u nesvijest, ali često se sudaram sa štokovima.
Ako na vrijeme (do cca 10 h) popijem kavu, sve je uglavnom OK. Ako ne, onda me već oko 11-12, najkasnije popodne ulovi stravična glavobolja - po njoj skužim da sam preskočila jutarnju kavu. Pijem uglavnom tu jednu, popodnevnu samo ako je dan kao današnji.
Citiraj:
tatek prvotno napisa
UBR, kavu ne pijem, nije mi fina.
Nekad sam baš voljela piti kavu. Sad više ne uživam u njoj , nije mi fina kao takva, ali zbilja mi pomaže.
Češnjak i ja volim :mrgreen: