Drage moje da li ste imale koje kredite kada ste krenule na porodiljno? Kakva su vaša iskustva, mislim u vezi moratorija i to za koje kredite i banke važi?
Printable View
Drage moje da li ste imale koje kredite kada ste krenule na porodiljno? Kakva su vaša iskustva, mislim u vezi moratorija i to za koje kredite i banke važi?
ja mislim da je pitanje za kredit običan, ne na tekućem - pogledaj ovo
moratorij na otplatu kredita
mislila sam na nenamjenski kredit koji mi ide na plaću...pa ako odem na porodiljno da li ima i takvih slučajeva da za njih važi moratorij?
obično se to odnosi na stambene kredite, možda bi trebala pitati u banci u kojoj si digla kredit
Ja sam pitala za nenamjenski kredit u Privrednoj banci.
Ne daju moratorij za gotovinske/nenamjenske kredite, samo za stambene.
Mi imamo stambeni kredit u Zag.banci na što daju moratorij i mi tu opciju i iskorištavamo od kad se rodila curka, znači koliko dugo porodiljni toliko i moratorij.
Da li se na taj moratorij plaćaju dodatne kamate?Citiraj:
DianaK prvotno napisa
Znači, onog časa kad krenete ponovno otplaćivati kredit, hoćete li platiti više kamata, nego što bi platili da moratorija nije bilo?
Hvala :)
ništa se ne plaća.to je ustvari kao da tih godinu dana nemaš kredit.kada ponovno počneš plaćati,počinješ tamo gdje si stala sa otplatom.Citiraj:
matsa prvotno napisa
Točno! Mi smo računali da nam se svakako isplati iskoristiti moratorij jer ako npr. te mjesečne rate koje inače plačamo, za vrijeme moratorija odvajamo tu lovu i 'spremamo u čarapu' (teško moguće, ali ipak!), nakon isteka moratorija prebijemo onda s tom lovom kredit, smanjimo ga više nego da smo i za vrijeme porodiljnog nastavili plaćati redovne mjesečne rate. Ovako ili onako, moratorij se isplati iskoristiti, nema nikakve naknade za to.
upravo to i mi namjeravamo učiniti!Citiraj:
DianaK prvotno napisa
sad sam već na 45 dana prije poroda pa me zanima kakva mi potvrda treba za banku osim zahtjeva koji- pretpostavljam dobijem kod njih :?
ivaa,potvrdu od hzzo-a da si otvorila porodiljni.(mislim da je to onaj klasični papir koji dobijemo na šalteru).
tnx dijana :*
Ja se stvarno ne mogu sjetiti koje papire sam ja nosila u banku za moratorij (ipak to je bilo prije 10-ak mjeseci :!: ). U svakom slučaju, nije loše nazvati referenta banke gdje ivaa imaš kredit i dobiti informacije iz prve ruke o potrebnim dokumentima za moratorij (da se nije nešto izmjenilo u međuvremenu).
Sretno!
u kojoj banci?Citiraj:
DianaK prvotno napisa
Kredit nam je u Zagrebačkoj banci.
By the way, mi smo u svakom pogledu zadovoljni s njima!