Može recept za to?Citiraj:
marta prvotno napisa
Printable View
Može recept za to?Citiraj:
marta prvotno napisa
podižem ovu temu koju sam našla pretražnikom tražeći karobelu
molim recept za domaću
ne treba našla sam pretražnikom
http://forum.roda.hr/threads/50374-Namaz-od-rogača
Koliko dugo domaća karobela može stajati? U teglici u hladnjaku recimo..
Onoliko koliko je rok trajanja odabranog vrhnja, najdulje.
Zbog toga smo mi prešli na drugu stvar - ja pomiješam mljeveni rogač sa svojim domaćim džemom od šljiva (samljevenih) i to nema baš neko ograničenje. Ali ne stoji... obično to zamutim namjenski, jer se ljepše razmazuje kad nije u frižideru.
S tim punim dizano tijesto, jer kod nas doma prolazi bolje od oraha ili maka ili sira...
ja ću napraviti malu količinu za probu i koliko treba za jednu turu palačinki :)
koliko se dugo kuha taj rogač u vrhnju?
jesi isprobala? mene također zanima koliko dugo bi trebalo kuhati rogač u vrhnju.
naime, jučer sam radila sa zobenim vrhnjem i kratko sam kuhala. ispalo je prilično rijetko. kad se karobela ohladila i zgusnula podsjećala je više na neki lagani čokoladni puding na bazi soje nego na nutelu:roll:
okus je ok.
Ja radim od meda, slatkog vrhnja i rogača. NIšta ne kuham nego samo zagrijavam dok se ne otopi med i rogač.
i koliko ti to gusto/rijetko ispadne? mislim je li curi iz palačinki ako za to koristiš karobelu ili se fino može namazati?
ja sam med dodala nakon što sam vrhnje i rogač skinula s vatre (kao što piše u ivyinom receptu). pretpostavljam da med gubi neke vrijednosti zagrijavanjem
Pa ja stavim rogača koliko treba da bude gusto ko bilo koji cokoladni namaz.
ja još nisam probala, ostalo nam kolača i torte od rođendana pa prvo moramo to pojesti, a onda ću probati obavezno :)
Kako misliš preintenzivno? Rogqč je tamniji od kakaa.
Da imaš pravo, ja sam si nekako kakao vizualizirala tj očekivala
Kad se već podigla tema da dodam - u karobelu jako fino paše mljeveni prženi lješnjak. Na tu mjeru ne više od 10-ak lješnjaka. Jako poboljša ionako dobar okus :)