S djecom na rock koncert !?!
Sto mislite o tome? :)
Pitao me jucer Vedran mozemo li nas dvojica (MZ bas ne voli bucniju muziku) na koncert Hladnog Piva, a i ja sam vec prije toga malko razmisljao da li da mu to predlozim obzirom da mu se svidjaju pjesme sa zadnjeg CD-a.
Kao poklonik rock i slicne muzike u dubini duse, rado bih iskoristio ovu priliku da ga malko usmjerim tim putem (radije negoli putem zabavnjaka ili ne daj boze narodnjaka - neki u vrticu pjevaju i takve ... :roll: ), no pokusavam sad razmisljati objektivno, a ne subjektivno. Dakle, sto se loseg moze desiti ako odemo zajedno na koncert (poredano po vjerojatnosti dogadjaja) ... obzirom da sam u zivotu bio na preko stotinu raznih koncerata, od ogromnih stadionskih, do onih "susjedskih" u spelunkama, od Doma Sportova do Mocvare i KSET-a, mislim da mogu relativno dobro procijeniti opasnosti.
1. Buka, duhanski dim itd - koncerti u klubovima su definitivno prebucni za djecu i tocka. Tamo ga ne bih vodio ni da svira moj najdrazi bend (Hladno Pivo to definitivno nije, cak nisam ni neki veliki obozavatelj iako su mi sasvim OK). No, ovaj koncert na Salati mi se cini kao stvoren za to - otvoreno, veliki prostor u kojem se zvuk (i duhanski dim) ipak izgubi, jos kad sjednemo negdje na rubu gledalista ...
2. Losi utjecaji - bit ce tamo i pijanih, psovat ce se (i u publici, a i sa stejdza, ima takvih izraza u tekstovima) , mozda se netko i potuce, biti ce sigurno i stage divinga ... no, svega toga (osim stage divinga :lol: )ima i svaki dan na ulici pa mislim da to, uz moje objasnjenje da to nije OK, nije neki veliki problem.
3. Problemi tipa tucnjava, stampedo itd - to je isto razlog radi kojeg ne bih nikad vodio dijete na neki koncert u klub u kojem bi bilo puno posjetilaca ... na svim tim koncertima nisam nikad iskusio neku tucnjavu u mojoj blizini, kad je izgledalo da ce biti frka maknuo sam se. Stampedo je pak teze izbjeci (bio sam na onom "famoznom" koncertu Riblje corbe u Domu sportova pred 20 i kusur godina na kojem je nastadala ona cura), no ako dodjemo rano i odemo prije kraja (to bi sigurno napravili) mislim da ne bi smjelo biti frke. Pa cak i da se desi neki pozar ili slicno mislim da se na otvorenom opet lakse izbjegne ...
4. Umor - sigurno bi bio krepan i pospan tako da vec racunam sa nosenjem na ramenu do auta i mogucim odlaskom na pola koncerta ... no, kao sto rekoh, HP mi nije toliko vazan da bih sad forsirao ostanak .
Kaj vi mislite? Jel netko vec bio s klincima na kakvom koncertU? Kak je bilo? Koliko su bili stari?
(da budem precizan, Vedran je vec bio na jednom koncertu, sa 6 mjeseci, no radilo se o jednom jazzy brass bendu u dvorani u Becu u kojoj se sjedilo tako da tu nije bilo nikakve frke i on je cijeli koncert prespavao u kolicima :mrgreen: )