Dobro smo prošli, stigao je David
pojeo mi je pola priče!!!! :evil: :x :evil: :x a već sam bila kod najboljeg dijela!!!
Sad ću ipak morati u nastavcima.
Iz početka.
Oduvijek sam smatrala da je porod nešto prirodno, ali se nisam puno bavila time dok nisam zatrudnila. Kad sam saznala za prirodni porod i stolčić u Rijeci i Varaždinu, željela sam to. No mi smo bez auta. Predosjećala sam da će se to meni dogoditi usred noći i nije mi ni na um padalo da tražim neki prijevoz.
Zadnji mjesec nisam puno ni razmišljala kako ću ja to niti što ako...
38 tjedana + 1 dan (13.02.07) na pregledu sve u redu. Na dijeti sam već tri tjedna pa se tlak stabilizirao i kile stoje na mjestu. Otvorena sam 1 cm. Bebici srce ok kuca. Ništa drugo nisu pregledavali. Od 7. mj. je okrenut glavom dolje. Naručena za tjedan dana, u međuvremenu kod svoje gin. provjeravati tlak. Dobro.
Već nekoliko noći kad legnem osjećam lagane bolove kao pred mengu. Znam da to može biti par dana ali i tjednima prije poroda. Drugih znakova nema.
Četvrtak, 14.02.07. majstori iz vodovoda ruju po zgradi jer je negdje pukla cijev. Otvori vodu, zatvori. Brinem što ću ako dođu kod nas. Već se jedva krećem da bih sad pospremala za majstorima. Stan je mali i svako pomicanje namještaja da se ev. dođe do nekih cijevi u zidu bi stvorilo totalni kaos. Tako prolazi prijepodne i rano poslijepodne. Iza ručka zaspim jer me ta gužva digla iz kreveta ranije nego obično.
Navečer u 7 počinju oni bolovi ali lagano. Pitam se što je to ali me ne zabrinjava. Nekako se još nisam vidjela u tom filmu. Bolovi su srednje jaki, razmaci skroz nepravilni onako otprilike gledajući na sat. Peglam i gledam TV. Oko 11 se odlučim za mjerenje ali zaključujem da je to nepravilno, veliki su razmaci. Nije to ništa. Pa termin je 5.3.!
Legnem u 12 i jedva zaspim sa mišlju da ća ti bolovi proći ako sam ja mirna. Bebica se ne javlja. Malo se umirim i čak zaspim.
Budim se opet jer su bolovi još tu u 1 sat isad budna ležim u krevetu i govorim sebi i MMu da to nije to. U 2 on hoće zvati hitnu pa ga podsjećam da moramo prvo mjeriti. Rezultat je svakih 10min, trajanje 1-2min. Idem se tuširati. Boli. Kad sam gotova i osušila kosu kažem MMu da nazove. Oblačim se i izlazim s torbom van. Stalno u sebi ponavljam da je prvi put, moram biti opuštena i da imam još dosta vremena. Ni o čemu drugom ne želim i ne stignem razmišljati.
Sad prekidam jer se moram izdojiti pa na spavanje i nadam se da mi tekst neće opet biti pojeden!
Nastavak slijedi