-
Laparoskopija što nakon?
Drage cure, molim vašu pomoć dr. B preporučiio mi je dijagnostičku laparoskopiju radi mioma na maternici, a ona onako malo usput i pregled jajovoda. Kakva su vaša iskustva, što poslije laparo, možda inseminacija, koliko vremena nakon operacije i koliko inseminacija je smisleno raditi ? Iza sebe imam dva IVF-a prirodnjaka i nekoliko inseminacija...
-
Više ćeš znati poslije laparoskopije.
Ako su ti začepljeni ili nefunkcionalni jajovodi, inseminacija nema smisla. Ako je sve ok, možeš probati još koji put.. uostalom i drB će ti pametnije savjetovati što misli da bi moglo uspjeti.
Meni nekako IVF draži. Ono, korak dalje.. znaš barem ako imaš transfer da je došlo do oplodnje, i da se nešto razvija.
-
Evo, ja sam išla na hitnu laparoskopiju zbog policističnih jajnika, a hitna je bila jer je doktor tako htio (zapravo je požurio s odlukom). Operirana sam 27.11.2006., izvadila kopče tjedan dana poslije, taj mjesec smo pustili prirodni put u kojem nije bilo ovulacije, jajovodi su bili prohodni. A onda sljedeći ciklus smo odmah krenuli s klomifenima, ovitrelle inekcijom i inseminacija je bila 1.2.2007. da se opet ne pojave ciste na jajnicima. Na moju ogromnu sreću, sada sam trudna 26 tjedana i imat ću blizance.
-
ForestFeiry sretno na laparo. kako veli sanja,nakon laparo će ti dr.B najbolje znati reći kako dalje.
ja sam nakon laparo i histero trebala pauzirati jedan ciklus.
-
Sanja, Alec Hvala na brzom odgovoru! Draga Marice želim tu svu sreću uživaj u svojim :saint: :saint:
Pusa svima :heart:
-
Što se tiče pitanja koliko nakon laparo u pokušaje,evo ja ću samo reći -ja sam krenula već u idućem ciklusu!
-
-
ja idem u petak na laparoskopiju zbog endometrioze. ali u toku sam pauze od neupjelog IVF-a. Doc je zeleo da uradimo sada, pa onda u studenome da ponovo probamo IVF. on se nada i na prirodnjak do postupka.
Kada sam ga pitala kako je najbolje. Rekao mi da se jedan ciklus pauzira od svega nakon laparo, da se sve ocisti.
Sretno tebi :love:
Usrecuju me one price koje kazu da su zene nakon laparo i prirodno zatrudnjele.
-
Ja sam radila i laparo i histeroskopiju prije 10ak dana. Doktor mi je rekao da mogu odmah naredni ciklus pokusati, i to cak da su tada odlicne sanse za prirodno zacece!
-
sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart: