Klomifen - bez folikulometrije
Drage sve,
spremam se na godišnji i moguće je da će prvi dio sljedećeg ciklusa biti takav da neću moći na folikulometriju (da vas ne gnjavim detaljima).
Rečeno mi je da ću, ako mi nalaz HSG-a bude dobar, dobiti Klomifen za sljedeći ciklus. Nalaz je dobar a sad ne znam što napraviti s Klomifenima. Moj ginić je prije odlaska na godišnji rekao da bih takav ciklus trebala pratiti, a doktor (MPO-ovac koji mi je i radio HSG) je mm i meni rekao da folikulometrija nije nužna jer da su komplikacije vrlo rijetke.
Ja sam raspoložena i za Klomifen bez folikulometrije; nekoliko zadnjih ciklusa je bilo anovulatornih, umorna sam od ovliko čekanja i voljela bih dobiti šansu što bliže HSG-u kad već svi vele da ta pretraga olakšava zatrudnjivanje.
Pitanjce: je li ijedna uzimala Klomifen bez folikulometrije i kakva su iskustva?
Postoji li neki drugi lijek sličnog učinka s kojim je rizik još manji?
I sorry što sam otvorila poseban topic, ali ne bih htjela uletavati curama u njihove topice o Klomifenu s ovim pitanjem...
klomifen-bez folikulometrije
Meni je doktor propisao klomifen , i dobila sam hiperstimulaciju koja je bila jako bolna, no na sreću sve se dobro završilo, ciste su pukle same od sebe, inače da nisu završila bih na operaciji. Ni meni nije jasno kako to doktori olako propisuju, ne mora se nikada ništa dogoditi, ali uvijek postoji mogućnost.
Taj mjesec kada su mi propisali klomifen nisu mi radili folikulometriju, ne znam zašto niti mi je to baš posve jasno, ali dobro. propisali su mi ih sedam dana, a bolovi su počeli par dana prije. Tako da mi je rađen samo ultrazvuk koji je pokazao ciste -velike-i nekakvu tekućinu u donjem dijelu trbuha, čekali su da li će samo od sebe proći i kada sam dobila na sreću sve je puklo samo od sebe. sada sam u fazi razmišljanja ponovnog odlaska na sve to ispočetka. Kažem nije mi jasno zašto propisuju klomifen kada žena ima prirodnu ovulaciju i sve je u redu s njom???? :?
Da znam da je to bila hiperstimulacija, propisao mi ju je doktor na S.D.,dobar doktor, no kada sam kod svoga ginekologa tražila recept za taj lijek nije mogao vjerovati da mi je on to propisao. jer Dr.u zagrebu je znao da je sa mnom sve ok, na kraju krajeva pretrage su to pokazale, ali kao s obzirom da mm ima slabu pokkretljivost kao da ¨¨malo ubrza stvar¨¨. Eto na kraju ništa nije ubrzalo, moglo je tko zna kako ispasti, ali hvala bogu sve je ispalo ok.