ne znam jeste li vidjele/i?, odsad mozemo odlagati tetrapak od mlijeka, soka u plave kontejnere za reciklazu :D
pretpostavljam da se onaj plasticni dio mora maknuti?
Printable View
ne znam jeste li vidjele/i?, odsad mozemo odlagati tetrapak od mlijeka, soka u plave kontejnere za reciklazu :D
pretpostavljam da se onaj plasticni dio mora maknuti?
:oops: nisam ni znala da to neide u papir ja sam to oduvjek ljepo rastavljala i ubacivala u stari papir :oops:
To je viseslojna ambalaza s pretezno kartonskom komponentom (ima jos i aluminija i polietilena) pa zato ljudi uglavnom misle da ide medju papir. Ne treba se skidati plasticni zatvarac jer se to radi kasnije prilikom sortiranja, a prije prerade.
:D
hvala :)Citiraj:
Tihana05 prvotno napisa
super
znaci ide u papirnati kontejner?
nadovezat cu se na reciklazu, vec sam dugo htjela pitati:
da li i kako reciklirate casice od jogurta?
mene najvishe ubija ambalaza od razno raznih deterdženata ,omekšivača,šampona itd. :roll: toga je takooo puno srce mi puknit hoce kad iznesem ogromnu crnu vrecu plastike van :roll:
mi trosimo puno jogurta raznoraznih, kiselih mlijeka, vrhnja, acidofila....
dnevno imam barem 2 casice
emily, prebaci se na one od litre, odnosno na vec pakiranja. rijetko kupujem jogurt, vrhnje i slicno i tada se trudim kupiti sto vece pakiranje. jer to veliko mozes i vratiti.
Veselim se tome.
A gdje to piše?
Na plavim kontejnerima je naljepnica.Citiraj:
Vrijeska prvotno napisa
I jako mi je drago zbog toga.
ja procitala danas u metrouCitiraj:
Vrijeska prvotno napisa
i ja procitala u Vecernjaku od jucer (ili danas, citala sam kod frizera)Citiraj:
ivarica prvotno napisa
ovo je bas dobro
dodje mi da sad idem kopat po vec bacenom smecu.
znaci u plave kontejnere sa tetrapacima :D
Konačno!
A kaj se čašice od jogurta i ambalaža od deterdženata ne smiju bacati u žuti kontejner??????????
Naši su kontejneri svi metalni sivi-čekam civilizaciju, a usred Splita sam :x
Dotle kupujem velika pakiranja i vraćam pet ambalažu
Ja tamo bacam ambalažu od deterdženata i druge plastične boce koje ne primaju u dućanu, a čašice od jogurta ne, to je druga vrsta ambalaže.Citiraj:
enela prvotno napisa
u nasem dvomilionskom gradu reciklira se samo PET ambalaza.Citiraj:
makita prvotno napisa
Bravo za tetrapak!
Da pohvalim naš malo Međimurje...Prije tri mjeseca je počela županijska akcija glede zbrinjavanja otpada, tak da sad sortiramo papir, met i pet ambalažu(većinom sve što se ne vraća u dućane) te tetrapak. Ja sam navijala i za reciklažu pelena, ali još ništ od toga...Nisam se mogla načuditi koliko zapravo ostane onog "pravog" smeća dok se malo pripazi na sortiranje!
Jako me ovo veseli! :D
Odlicno!
A ja ambalazu od jogurta (casice), sampona i ostalih inih stvari odlazem u zuti kontejner...
To sam i ja radila. Znači, čašice od jogurta - NE?Citiraj:
annie84 prvotno napisa
Zna li neko gdje se može odložiti elektronički otpad: televizori, mobiteli, printeri i sl.
Casice od jogurta ubacujes u ZUTI kontejner, u plavi papir i tetrapak...
Jel' to znači da tetrapak može i u one kartonske kutije za skupljanje papirnatog otpada?
Usput, jel' znate koja bi reciklažna firma htjela pokupiti te kutije ako su svega 1-2 u zgradi? Zvala sam nekoć neku, pa su mi rekli da ne dolaze za manje od 5 komada (a to bi nama zauzelo pola stubišta).