Vinkovačko rodilište - iskustva
Ima već u starim temama ponešto o našem rodilištu i iskustvima rodilja u njima. Voljela bih malo obnoviti iskustva, za nas koji tek trebamo zaglaviti tamo: molim one koje imaju svježa iskustva o stanju u vinkovačkom rodilištu, skrbi i doktorima koji tamo rade, da stave svoja najnovija iskustva.
Re: Vinkovačko rodilište - iskustva
Rodila sam prošle godine i ove i katastrofa je. Osoblje je grozno, neljubazno i doktori i sestre. Prvi porod mi je trajao 12 sati, naravno nisam znala šta me čeka a nitko mi ništa nije govorio. Dali su mi drip a kada sam pitala šta mi daju rekli su da me se to ne tiče. Drugi porod mi je hvala Bogu bio super brz. Primio me dr. Čavar, rekao je da sam otvorena osam prstiju i da neće raditi klistir ni drip. Došle su dvije babice i počele brojati zašto mi neda drip (kao biti će brže). Probio mi je vodenjak i otišao, nakon 5 minuta djete je krenulo van ali babica je rekla da ne tiskam i otišla. Nije mi preostalo ništa drugo nego da vičem, onda su se svi ustrčali da djete izlazi, babica nije stigla staviti ni rukavice. Iz rađaone me je odvezla neka mlada crna sestra, ona je jedina ljubazna osoba na odjelu. Prvo djete mi nije sisalo jer su mi se uvlačile bradavice a nitko mi nije htio pokazati kako da naučim i da ustrajem u tome. Tako je bilo i sa drugim djetetom, neide pa neide, a one samo dođu i izderu se da djete mora sisati kao da ja to nebi htjela. Jedva sam čekala da odem kući jer su mi se grudi već upalile. I kod kuće je sisao. Doktorica za bebe mi je došla reči da je djete plavo i da neznaju od čega i dva dana mi nitko nije rekao šta je sa bebom. Užasno su neljubazni, užas, užas. Neznam dali bih opet išla tamo roditi, strah me je te njihove neljubaznosti. Kada ti je najpotrebnija pomoć nemožeš ju od njih dobiti.
Bila sam u zadnjoj sobi i bila je zima a sestre su išle pušiti preko puta u wc, dim je ulazio u sobu, sve je smrdilo. A vizita-ginekološka- to je kao da gledaju kokoši na traci. Uđu i viču ajmo skidanje. Eto nisam ti ništa lijepo napisala ali meni je bilo užas, možda tebi ne bude. Kada si zadnji puta rađala u vinkovačkoj bolnici?