Evo trebam savjet mama koje su više puta mame.
Sebi sam sebično poželjela još jedno dijete u Novoj 2005. godini jer bih najviše voljela da Sami ima bracu ili seku jer je to prekrasno.
Imam brata, mm ima jednu sestru i smatram da je to posebna vrsta ljubavi koju bi trebao svatko osjetiti.
Na tom putu me čeka jedna strašna kušnja, kako drugom djetetu pružiti jednaku količinu ljubavi kao i prvome? Nevjerojatno je, a to će razumjeti mame s foruma, kolika je to nepregledna količina ljubavi prema vlastitom djetetu.
Ponekad mislim da ću ga ugušiti koliko ga volim, ništa se ne može mjeriti s tim osjećajima, najljepši mi je, najslađi, te male noge su mi najmilije, stalno ga ljubim, obrazi debeli se stalno smješkaju, mala usta koja se puće kad me ide poljubiti, kosica koju milujem, naprosto sam preplavljena s majčinskom ljubavlju. On mi je centar svijeta.
Radujem se svemu što napravi, jučer je prvi put dohvatio i otvorio vrata. Svaka sitnica koje je neprepričljiva i dosadna čak i najboljim prijateljima, obični "brbr" kad mu je hladno kad otvorim prozor ili "ol i papi" kad traži papir i olovku nekome su totalna dosada, a meni vrhunac ushićenja zbog napretka mog malog bića.
Ono što me muči kao majku jednog djeteta jest da li sam ja u stanju pružiti nekome drugome istu količinu ljubavi bez da ne zanemarujem prvo dijete? kako da to izvedem? je li to uopće moguće? je li moguće i drugo dijete voljeti isto? da li dođu ti osjećaji? ja se bojim da neću moći.
sjećam se da dok sam bila trudna razmišljala sam da li ću biti u stanju voljeti to dijete, kakav je to osjećaj, tada potpuno nepoznat. bojala sam se jer je to za mene bio veliki životni izazaov. biti roditelj. danas shvaćam da je to užasno teško, ali i jako jednostavno. uz ljubav se sve može. a ljubav je došla sama. prvi put kad sam ga ugledala.
mame koje imate jedno dijete osjećate li isto ili bar slično ili sam totalna luđakinja?