Re: kad je s bakom- PLAČE
Citiraj:
Lubica prvotno napisa
Kada su djeca spremna biti ostavljena s osobama koje ih ne slušaju tj. imati dovoljno jak svoj ego da ih to toliko ne smeta? NIkada, ili je to individualno?
Po meni NIKAD
Zar ti je baš takva frka da ga ona mora čuvati? Ja ga na tvom mjestu ne bih ostavljala jer to ne vodi nikamo, nije sretan Fran a bome niti baka jer od njega vjerojatno ne dobije reakciju kakvu bi željela.
Moje cure su se jedan period bojale bake, tj.sveki, ali to je bilo dok su bile još bebe a baka je imala izrazito tamnu kosu (prirodnu nema sumnje ;) ) pa su je se vjerojatno zbog toga bojale....Ali to je prošlo. Ja ih nisam silila da se s njom igraju a nije niti ona sve dok je se nisu same zaželjele.
Sad je jako vole.
Citiraj:
Lubica prvotno napisa
Kada su djeca spremna biti ostavljena s osobama koje ih ne slušaju tj. imati dovoljno jak svoj ego da ih to toliko ne smeta? NIkada, ili je to individualno?
moje dijete se srećom nije bojalo ni none ni babe
ali moj brat i jesmo mamine mame i brat nikada nije bio spreman da
ostaje s njom a ja čim sam progovorila san se svađala s njom i
odgovarala 8)
Citiraj:
Lubica prvotno napisa
do nametanja svojih želja ( igara ) za kojim Fran nema interesa.
Jednostavno rečeno tip osobe koji puno priča, a jako malo sluša- kako s odraslima tako i s djecom.
Slično (ne isto, ali slično) se ponaša i moja sveki, tj. Andrejeva baka, ali njih dvoje ipak funkcioniraju i Andrej joj se veseli kad dođe. Iako, ona ga ne čuva stalno, nego kad nema druge opcije (a znam dobro zašto je to tako).
Ipak, moram primijetiti da je s vremenom i ona naučila njega slušati, tako da su se dosta dobro uskladili. Nisu ni sve bake krute ko stup. Kad je bio sasvim mali, mislila sam, nema šanse da ga ikad ostavim njoj na čuvanje. Sad ga čuva (evo, ovo vrijeme dok ne počne vrtić, npr.) i vidim da je uglavnom sve - ipak - ok.