Citiraj:
Puno puta se nađem u procjepu između želje da malo prikrijem što sve djetetu toleriram ili odobravam pred ljudima koji podržavaju tradicionalniji, krući odgoj (a do kojih mi je stalo: mama, sestra, kuma, draga susjeda) i želje da ih konačno "sablaznim" i idemo dalje...
Citiraj:
rijetko koje djete se zna nositi sa svojim osjećajima i društveno prihvatljivo ih izraziti - netko će počet plakat, netko će postat agresivan, netko će reći ružnu riječ, rijetki će noni pet puta za redom pristojno reći "hvala, ali ja stvarno više ne mogu". mislim da bi i ta nona mogla shvatit s kime ima posla i malo se prilagodit njegovim potrebama.
Ovo dvoje potpisujem. Slažem se i s vertex u ovome da i male dječje godine itekako zaslužuju toleranciju. Nisam ni mislila osuditi dijete koje u određenom trenutku neprimjereno reagira (koliko puta je M. takav!) nego više na ono da roditelj mora jasno iznijeti svoj stav o nekoj vrsti ponašanja. Što se odnosa prema mojoj mami tiče, mislim prije svega na to da je ona dobronamjerna, da joj ja dugujem zahvalnost što mi uvijek čuva dijete kad god je to potrebno i to čini s ljubavlju, pa bih htjela da i M. to shvati. (Olakotna okolnost je ta što on obožava njezinu kuhinju i smatra da joj ja i tata nismo ni do koljena u tome). Dozvoljavam sinu da kaže svoje mišljenje starijima i ja isto tako kažem svojoj mami neke stvari koje se tiču odnosa prema M. Ali vrijeđanje ne dopuštam.