Re: zlostavljanje u školi!?
Citiraj:
petrić prvotno napisa
Jutros me Šimunova učiteljica obavijestila da ću biti pozvana na razgovor kod školskog pedagoga zbog pritužbi roditelja jednog djeteta na Šimunovo ponašanje.
a hoće li biti i njegovi roditelji?
možda dijete preuveličava stvar, a roditelji mu bezrezervno vjeruju.
Citiraj:
petrić prvotno napisa
Navodi točne situacije i vrijeme kad ga je netko primio za ruku jer lovi ili mu raščupao frizuru u prolazu!?
evo ovo mi je malo ....
šta mali radi pola satni raport kad dođe doma? ka u policiji?
Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Citiraj:
petrić prvotno napisa
Navodi točne situacije i vrijeme kad ga je netko primio za ruku jer lovi ili mu raščupao frizuru u prolazu!?
evo ovo mi je malo ....
šta mali radi pola satni raport kad dođe doma? ka u policiji?
Ne, nego zapisuje tijekom dana u informativku sve što ga smeta, pa to roditelji čitaju kad dođe kući. U njegovoj informativci piše tko mu se kada i zašto približio, tko je i kada sjeo na njegovu klupu, tko mu je srušio knjigu sa stola za vrijeme odmora...
Meni je sve to izuzetno čudno, stoga pokušavam na forumu " čuti " što više različitih mišljenja ne bih li dokučila što se događa u glavi tih ljudi!?
Citiraj:
petrić prvotno napisa
Ne, nego zapisuje tijekom dana u informativku sve što ga smeta, pa to roditelji čitaju kad dođe kući. U njegovoj informativci piše tko mu se kada i zašto približio, tko je i kada sjeo na njegovu klupu, tko mu je srušio knjigu sa stola za vrijeme odmora...
to mora da je kući naučio!
što su mu roditelji po zanimanju?
baš bih voljela vidjeti tu informativku!
Citiraj:
petrić prvotno napisa
ne bih li dokučila što se događa u glavi tih ljudi!?
mislim da prvo trebaš čuti što imaju za reći dečko, njegov tata, učiteljica i pedagog
možda je mali sve izmislio, možda je tata napuhao stvar, možda malog zaista netko maltretira...
i nisi napravila nikakvu grešku što si dala inicijativu da dečka uključe u društvo, to je lijepa gesta, a problemi bi se ako je mali problematičan ionako pojavili
Citiraj:
petrić prvotno napisa
Pada mi na pamet da je u bivšoj školi bio žrtva bullyinga i da je dobio naputak da svaki pojedini napad (ili ono što on osjeća kao napad) zapiše. To je uputa koja se daje i odraslima koji su žrtve mobbinga na poslu - svaki pojedini napad treba zapisati s točnim datumom i prisutnim svjedocima.
Budući da je dečko došao iz druge škole, ne bi mi bilo čudno da su ga premjestili upravo zbog toga i da sad i on i roditelji pušu na hladno. A ne bi mi bilo ni čudno da je, ako je zaista bio žrtva dječjeg zlostavljanja, u međuvremenu postao hipersenzibiliziran za takve stvari, pa ga smeta i ono što je drugoj djeci normalno (slučajno gurkanje u prolazu, srušena knjiga i sl.).
Mislim da je njegov otac dobro postupio - ima sumnju da mu je dijete zlostavljano i krenuo je to riješiti službenim kanalima, onako kako bi i trebalo. Sad je na djeci da iskreno ispričaju što se zapravo događalo i na odraslima da svojim zrelim ponašanjem pokažu djeci kako bi se takve situacije trebale rješavati.
Nadam se da će sve proći bez problema i da će se pokazati da je bila riječ o nesporazumu. :)
Obavezno javljaj novosti. :)
Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Pada mi na pamet da je u bivšoj školi bio žrtva bullyinga i da je dobio naputak da svaki pojedini napad (ili ono što on osjeća kao napad) zapiše.... A ne bi mi bilo ni čudno da je, ako je zaista bio žrtva dječjeg zlostavljanja, u međuvremenu postao hipersenzibiliziran za takve stvari, pa ga smeta i ono što je drugoj djeci normalno (slučajno gurkanje u prolazu, srušena knjiga i sl.).
Ma, to je i meni palo na pamet, ali ja sam dobila informaciju od učiteljice koja je razgovarala s ocem i s pedagogom da se otac žalio d o s l o v n o na diranje ( bez seksualnih konotacija ). Niti jednim slovom se ne spominje zlostavljanje. Ne znam da li se radi o minoriziranju problema od strane stručnog osoblja škole ili što!?
Šimun kaže da se dečko uopće ni sa kim ne druži, samo povremeno izaziva. Navodno je na školskom izletu njegova ekipa izgubila te je fizički nasrnuo na igrače protivničke momčadi. Sve u svemu i dalje nisam sigurna što da mislim. Učiteljica mi je rekla kako će " problematični " dečki ići sljedeći tjedan na razgovor kod pedagoga, a nakon toga ćemo valjda i mi doći na red za razgovor. Zasigurno neću dozvoliti da stvar prođe samo tako bez utvrđivanja činjenica ma u čiji prilog one išle.
Eto, sapunica se nastavlja...
Citiraj:
Ailish prvotno napisa
mislim da prvo trebaš čuti što imaju za reći dečko, njegov tata, učiteljica i pedagog
kao što sam i rekla u prvom postu informaciju sam i dobila od učiteljice te posredno od pedagoga jer mi je učiteljica rekla da pedagog smatra kako otac pretjeruje i da se zapravo ništa nije dogodilo. svakako namjeravam razgovarati s pedagogom osobno i s ocem.