Kako na sajtu nisam primetila temu na koju se javljaju novi clanovi da bi se predstavili i rekli nesto o sebi, napisacu nesto o MM i meni na novoj temi.
Posle nekoliko neuspesnih VTO odlucili smo se da usvojimo dete. Prosli smo evaluaciju u Centru za socijalni rad na nasoj opstini i uskoro treba da se nadjemo na jedinstvenoj listi Ministarstva za rad i socijalne politike.
Da vam na pocetku odam priznanje za citav forum :klap: , a najvise deo o usvajanju, imate duzu tradiciju i tema je potpuno zazivela. Mi nesto slicno pokusavamo na forumu "Kolevka", ja sam napisala jedan veliki info o procesu dobijanja podobnosti, nadam se da ce to biti pocetak i da ce i tamo ova tema poceti da se razvija.
Prosto sam se odusevila kada sam videla koliko ima tema u okviru ove velike teme o usvajanju, citacu ih jednu po jednu, :coffee: cime cu biti na dvostrukom dobitku, saznacu mnoge nove stvari, a i prekraticu vreme do poziva iz Centra za soc. rad. Nazalost, situacija je takva da se kod nas jako dugo ceka na usvajanje, proces moze da traje i nekoliko godina. Ima mnogo dece po domovima, ali njihovi papiri nisu "cisti" i samo mali broj moze biti usvojen. :cry:
Mi smo optimisti , suprug ima 40. godina, a ja 41. usvojilac moze da bude stariji od deteta najvise 45 godina, samo treba jako puno strpljenja. :cekam:
Kad procitam teme, planiram da se i sama ukljucim u diskusije, zakonodavstva su nam razlicita, ali sve drugo je univerzalno, pre svega zelja da se usvoji dete, ljubav koju cemo mu dati i primiti od njega, sreca zbog ostvarenog roditeljstva, ali i nade, strahovi, usponi i padovi i sve drugo. Jedna vrsta dok dete ne dodje u kucu, a druga kad dodje i postanemo roditelji.
Ako vas zanimaju neka iskustva odavde, slobodno pitajte, ja sam se potpuno fokusirala na usvajanje, a kako smo nedavno zavrsili sa skolom roditeljstva informacije mi jos uvek stoje u glavi. 8)
Sa zajednickom zeljom, da svi sto pre dodjemo do svog deteta svima velika pusa.
:heart: