Re: superjunaci i nostalgija
Citiraj:
romi prvotno napisa
Kada sam ja bila mala, dečki su se poistovječivali sa Supermanom, Spotr Billy-em, Popajem, cure su sanjale Kena i Barbi sa bar jednom orginalnom haljinom.. :D a bajke su iste kao i danas. U klasičnim igrama smo naravno imali sve moguće društvene igre. Vani je uvijek bila ekipa i nismo htjeli kući dok mame nisu izgubile glas dozivajući nas - bilo ljeto ili zima.
Pa one žvake što na jeziku "krckaju" dok ih se žvaće dobiti sve što imaju i drugi. Za sada uspijevam.
Peta zetas-to što krcka pod jezikom, ako se dobro sjećam.
Ili sam ja puno starija od tebe, ili nisam pratila trendove, ali meni se smrači već na spomen Barbi. Ja sam imala jednu krasnu lutkicu (više njih, ali ova mi je bila najljepša), sa izrazitom guzom, dugom kosom i trbuščićem-i sad mi ona djeluje ko ideal ljepote (pa ti reci da to ne utječe).
A superheroji- ja i moja generacija (a igrala sam se više s dečkima) smo se ložili na Prleta i Tihog, te na Bruce Leeja, a od strip junaka voljela sam Kapetana Mikija, Bleka Stenu, Fantoma, Mandraka, Spidermana i Srebrnog letača. Uz njih Doc Holiday i Vajat Erp (tako sam pisala ko klinka, sad ne znam kako se piše).
Re: superjunaci i nostalgija
Citiraj:
tanjads prvotno napisa
A superheroji- ja i moja generacija (a igrala sam se više s dečkima) smo se ložili na Prleta i Tihog, te na Bruce Leeja, a od strip junaka voljela sam Kapetana Mikija, Bleka Stenu, Fantoma, Mandraka, Spidermana i Srebrnog letača. Uz njih Doc Holiday i Vajat Erp (tako sam pisala ko klinka, sad ne znam kako se piše).
Generacijo!! :love:
Prva ljubav: Sandokan. Druga-Tihi. Mrzila sam Marianu.
Sad ste me bacile u sevdah. Sjetim se crtanih romana koji su išli iz ruke u ruku, dečkima se dala prepisati zadaća zato jer se poslije dobio novi roman na čitanje. Za prvu Barbie sam pobjegla biciklom od kuće (uhvatili me skoro 2 km od kuće u vožnji po cesti: Barbie stigla iz Austrije za tjedan dana 8) ). Muke po Barbie haljinama: naučila sam šivati sa 7 godina na bakinoj mašini. Za par cipelica bih tad prodala i užu familiju, ali nije ih bilo.
Sad u velikoj kutiji stoji ravno 38 Barbika (M. ima svoje i naslijeđene od sestrične). U drugoj robe za tri dućana, cipelica i torbica nebrojeno. ALI!!! Dijete mi čita Alana Forda, sluša rock 70-ih i zna staru varijantu gumi-gumi.