Stari-novi godišnji, porodiljni ?
Ukratko, termin mi je 15.05.2007 i planiram otići na porodiljni 45 dana prije termina.
E sad , da li da prije toga iskoristim cijeli godišnji za 2007, tj. možemo li unaprijed uzeti godišnji za godinu u kojoj radimo par mjeseci i onda smo na porodiljnom ?
Ako ne iskoristim cijeli godšnji za 2007 (imamo 30 radnih dana po Ugovoru i to mi se čini previše za uzeti skupa s onih 45 dana kaj moram ), da li ga mogu iskoristiti kad ću se vraćati 2008, znači u 5mj.2008 ?
Nije mi baš sve jasno kod tog godišnjeg !!!
thanks na odgovoru !
Re: Stari-novi godišnji, porodiljni ?
Citiraj:
nela37 prvotno napisa
Ukratko, termin mi je 15.05.2007 i planiram otići na porodiljni 45 dana prije termina.
E sad , da li da prije toga iskoristim cijeli godišnji za 2007, tj. možemo li unaprijed uzeti godišnji za godinu u kojoj radimo par mjeseci i onda smo na porodiljnom ?
Ako ne iskoristim cijeli godšnji za 2007 (imamo 30 radnih dana po Ugovoru i to mi se čini previše za uzeti skupa s onih 45 dana kaj moram ), da li ga mogu iskoristiti kad ću se vraćati 2008, znači u 5mj.2008 ?
Nije mi baš sve jasno kod tog godišnjeg !!!
thanks na odgovoru !
Dakle, rezime...
prvo pretpostavljam da misliš da ti je termin 15.05.2008, a vraćaš se sa porodiljnog 15.05.2009 (sve si prebacila na minus jednu godinu) i da pitaš za NOVI godišnji za 2008?
Znači, prije početka porodiljnog (45 odnosno 28 dana prije termina) imaš pravo na godišnji za 2008. godinu. S time da ga iskoristi cijelog, jer ako ćeš se vratiti za porodiljnog za godinu dana, nećeš moći iskrostiti razliku, JER NISI RADILA 6 MJESECI U 2008. godini. :)