Traži se "pravi" raspored kuhinje
Citiraj:
la_mama prvotno napisa
Da podignem ovu temu. Naime, selimo iz Dugog Sela u Zagreb, jer kupujemo stan u novogradnji :D Cijela je ta odluka donešena na ho-ruk i uopće nisam pripremljena na to da trebamo opremiti stan od A do ŽBLJ !
Mi se isto uskoro useljavamo u prazni stan, a kuhinja nam je naravno najveća nepoznanica. Tema dakle i nas vrlo interesira :-)
Citiraj:
la_mama prvotno napisa
Odakle početi s planiranjem kuhinje ? Imate koji dobar link, savjet, dućan sa susretljivim prodavačima ?
Ključno je pronaći najbolji položaj glavnih elemenata (frižider, sudoper, štednjak, pećnica), a on pak ovisi o prostoru u kojeg ih treba smjestiti (zidovi, prozori, vrata, ...).
Puno primjera rasporeda se može naći na internetu. Više manje svi proizvođači (Scavolini, Lube, Ikea, ...) imaju tehnički vrlo sređene web stranice. U teoriji, čovjek bi tamo trebao ugledati što mu treba, otići u dućan i tražiti da mu se to napravi za onoliko novaca koliko se već ima. U praksi međutim, kuhinje koje se tamo predlažu su puno veće od cca 295 cm širine koliko mi imamo, pa smo na kraju rješenje ipak tražili sami.
Naše trenutne varijante mogu se pogledati ovdje. Koja bi prema vama bila ona prava? Imate li možda neki bolji prijedlog?
PS
Program kojim su planovi crtani toplo preporučam (puno bolji od Ikeinog).
http://kitchenplanner.alno.de/
Re: Traži se "pravi" raspored kuhinje
kanga jel znaš možda jel se mogu s ovim programom ucrtati kosi zidovi (potkrovlja)?
Citiraj:
Sun prvotno napisa
kanga jel znaš možda jel se mogu s ovim programom ucrtati kosi zidovi (potkrovlja)?
mogu, ali nisam sigurna koliko ih možeš prilagođavati (čini mi se da ima samo 1 defaultna kosina).
Još sam početnik, ali nisam baš skužila kako mijenjati karakteristike, npr debljinu zidova :?
Citiraj:
tinars prvotno napisa
Citiraj:
Sun prvotno napisa
mogu, ali nisam sigurna koliko ih možeš prilagođavati (čini mi se da ima samo 1 defaultna kosina).
Još sam početnik, ali nisam baš skužila kako mijenjati karakteristike, npr debljinu zidova :?
Upravo sam provjerila, kosi zidovi se mogu zadati s proizvoljnim nagibom.
Debljina zidova se može podesiti na proizvoljnu vrijednost.
Prozor za podešavanje geometrijskih parametara (položaj, dimenzije) selektiranog objekta
(to može biti kosina, zid, prozor, ormar, itd) dobiva se pritiskom na tipku F4.
Citiraj:
Kanga prvotno napisa
Citiraj:
tinars prvotno napisa
Citiraj:
Sun prvotno napisa
Upravo sam provjerila, kosi zidovi se mogu zadati s proizvoljnim nagibom.
Debljina zidova se može podesiti na proizvoljnu vrijednost.
Prozor za podešavanje geometrijskih parametara (položaj, dimenzije) selektiranog objekta
(to može biti kosina, zid, prozor, ormar, itd) dobiva se pritiskom na tipku F4.
hvala ti puno, idem ga onda skinuti pa se igrati :)