bok!
iako mi jos nije vrijeme jer sam fizicki iznemogla,zanima me mogu li dojilje vjezbati,tipa voziti sobni bicikl?ako da,kada?mora li proci neko vrijeme,gubi li se od toga mozda mlijeko?
hvala!! :)
Printable View
bok!
iako mi jos nije vrijeme jer sam fizicki iznemogla,zanima me mogu li dojilje vjezbati,tipa voziti sobni bicikl?ako da,kada?mora li proci neko vrijeme,gubi li se od toga mozda mlijeko?
hvala!! :)
Mozes vjezbati...imas sto topica na tu temu. ;)
dapače. evo, prije mojih vježbi za trudnice termin imaju mame i bebe vježbači. a bebe su već od mjesec dana :love: pretpostavljam daje većina mama dojilja :love:
ma mozes, ja sam sa L-inih 3 mjeseca pocela vjezbati i sve 5. Njoj nije nis smetalo!
vidra, gdje mogu mame sa bebama vježbati? jel u zagrebu?
zainteresirana sam jer mi je teško organizirati čuvanje malog a želim vježbati
može info na pp
ja sam mislila na intenzivnije vjezbanje,ono s kojim je moguce izgubiti koju kilicu i prije nego se prestane s dojenjem.jel to dozvoljeno?jel se smije na bilo kakvu dijetu kad se doji?meni logika nekako govori da se ne smije,pa zato pitam za to vjezbanje.
stvarno nemam pojma o tome. :?
i gdje da potrazim topic na tu temu tocno?txs
možeš vježbati, eto moja baba je kopala njivu :mrgreen: , ko je pita ištaCitiraj:
jenny prvotno napisa
vježbaj, ali nemoj forsirati u početku jer upalu mišiča ne smiješ rješavati s andolom (ne smiješ ga piti), dakle polako nabijanje kondicije
gubljenje kila se preporučuje oko 2kg mjesečno (kad dojiš malog bebača)
najbolje je (po meni) početi kad prođu skokovi u razvoji (nakon 3mj) jer su oni dosta iscrpni
Montignac: jedem, dakle mršavim (knjiga) to ti je moja preporuka (3tj=-3kg) to ti je zdrava prehrana koja pazi na kombinacije (slično zoni) i razinu šečera u krvi
Cuj, ja vodim vjezbe i iznojim se k'o svinjica. :) I imam dva sata zaredom. Dakle, mozes. :)Citiraj:
jenny prvotno napisa
hvala :love:
da li netko zna gdje se može vježbati zajedno sa bebom koja ima 2 mjeseca'?
u splitu znam - na pujankama u sklopu kluba trudnica i roditelja. vježbaju mame i bebe zajedno
zaboravila sam napisati u zagrebu.da li netko ide na vježbaje aerobik i sl. u dubrav''?
Zapravo, meni se to bas i ne cini dobra ideja. Pogotovo sada zimi kad je sve puno prehlada i bolesti. Takva grupna okupljanja su idealna da ti beba nesto pokupi- sacekaj radije bar jos malo. Npr. cesto mame i maju i stariju djecu koja idu u vrtic, skolu i onda ti beba moze pokupiti nekave varicele ili neku drugu zaraznu bolest. :/Citiraj:
hely prvotno napisa
ili kupi orbitrek :mrgreen:
žCitiraj:
jenny prvotno napisa
Ja sam išla na aerobic do 8. tjedna trudnoće, pa sam opet krenula 6 tjedana nakon poroda. I sve je bilo ok. Istina da će ti u tom slučaju možda trebati malo veća potpora za grudi dok dojiš. Ja sam na čvrsti grudnjak oblačila još i sporstki elastični top pa onda majicu i bilo mi je ok tak.
Što se bebe tiče, ja sam Teu dojila do pred polazak, odjurila na aerobic, i odma doma. To je sat i pol i toliko je mogla izdržati. A meni je stvarno dobro došlo.
Evo kaj sam ja skužila. Ako naravim pauzu s aerobikom npr mjesec dana, dođem prvi put nakon pauze i mišići me bole za poludjet. Ne pijem nikakve tablete, i kad odem sljiedeći put na aerobic (za dva dana) mišići mi se fino zagriju, prestanu me boljeti i više me uopće ne bole nakon tog drugog puta. Čudno malo....Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Grijanjem i radom si razbila upalu. To je normalno. Jedino sto kod upala misica (dakle, nastaje mlijecna kiselina) trebalo bi provesti i blago "ciscenje" organizma od toga, a to je najbolje tako da ti se upala "razbije" treningom i uz pijenje puno tekucine. I sve dok se upala ne rijesi piti puno vode da sto prije ode. Nekad se upala rijesi tako kao od tebe odjednom- sto je idealno, a nekad traje i po tjedan dana. Uglavnom, dosta toga se da izbjeci dobrim i postepenim zagrijavanjem, ali kad vec misic sto godina nije nista radio, upala najcesce ne gine. ;) Meni se konstantno upaljuje nesto novo. :mrgreen:Citiraj:
TeinaMama prvotno napisa
imate pravo,sigurno bi pokupila kakvu boleštinu.Kaj ja mogu kad mi je zlo kad se pogledam u ogledalo!od kada sam došla iz rodilišta dbljam se ko luda a ne jedem ništa više nego prije,a dojim!da li još netko ima takvih problema?meni su rekli da ako dojiš lakše kile idu dolje,a kod mene sve obrnuto!
Hely, polako. :) Nece ti kile otici u tri dana. Vratiti ces se u formu sto posto, samo je pitanje koliko brzo. Pusti sad to, uzivaj u bebi i nemoj se opterecivati izgledom. Ionako ide zima, fine debele jakete i duge hlace, bas te briga. :P Sve se pokrije. :mrgreen: Ne mozes se osjecati dobro kad si istovarila devetomjesecni teret i sad ga moras odhraniti. Tijelo nije kao tvoje, sve se poremetilo u organizmu, rastegli se ligamenti i tetive, bejbibluzovi i sl. tako da se probaj malo opustiti barem po pitanju izgleda. Nema smisla. Mozda se debljas jer pijes previse sokova, mlijeka ili neceg slicnog? Btw, ja sam se udebljala u trudnoci 24 kile. Sad imam jos uvijek +15 kg, a uz to su mi se razdvojili trbusni misici i izgledam kao u 7mj trudnoce. A misici me hrane tako da sam ja ta koja se treba brinuti zbog izgleda a ne ti. :P Sad trenutno to izgleda tako da kazem zenama vi napravite ovu vjezbu (i objasnim je rijecima), jer ja to jos ne mogu. :lol:
pa baš zato kaj je zima se brinem!sad će kolinje,pa Božić sa kolačima,pa će kobase i špekić biti suhi,a tek šunka,pa vani zima za šetati,pa ja doma sa svom tom municijom,a tako volim i mogu papati!kako da naučim bebu da ide spavati u određeno vrijeme?
:lol: A sto da ti kazem- samokontrola! :PCitiraj:
hely prvotno napisa
i ja sam vec dobila 2 kg.u trudnoci sam dobila 11 kg,a otislo mi je samo 5.isto ne jedem vise nego prije,ali pijem dosta mlijeka i soka.iskreno,opet mi se sve gadi,kao i nakon prvog poroda.jedino sto mi se do iznemoglosti jede je cokolada,cokoladno mlijeko i cokoladni emco mizli.i coko kuglice s mlijekom.strasno.nemam apetita a kile idu gore..ne jedem sad puno cokse,al to je sve sto uistinu zelim jesti(u trudnoci mi je bila bljak)Citiraj:
hely prvotno napisa
umjesto mlijeka i soka pij vodu, na taj način ćeš uštedjeti kalorije kojih se ne možeš odreći u čokoladi.
potpisujemCitiraj:
apricot prvotno napisa
i ako možeš da kupuješ one s visokim udjelom kakaa , ima ih vrhunskih s narančom, malinom ...
za mlijeko je bitna voda, sve ostale sastojke tijelo samo "napravi" ;)
Pitanje za mame iz Splita... da li netko ide na Mame i bebe vježbaju na Pujankama? Da li se može dovesti i starije dijete koje se može igrati sa strane ili možda ima neka igraonica? Nemoguće mi je organizirati redovno čuvanje za stariju curu a i bila bi ljubomorna da ja sad dva puta tjedno negdje odlazim samo sa sekom.