Prenesena trudnoca - kada se odluciti za indukciju???
Bok cure,
vidjela sam da ima vec nekih pdf-ova sa slicnom temom, ali kako me fakat muci trenutna situacija i trebam podrsku iskusnijih, koji su prosli nesto slicno, otvaram novi.
Danas sam 40+6, a od trudova ni t. Idem na kontrole svaki drugi dan (u Vž gdje su stvarno divni prema meni), s bebicom je sve OK, CTG uredan, provjeravaju mi svaki put plodnu voda koja je mlijecna, znaci jos nema razloga za paniku. Naravno, meni nije to tako lako. Imam osjecaj da sam se previse fokusirala na to i da iscekujem i stalno se vrtim oko tog KAD CE?, tako da mi se tesko opustiti, a time mozda samo pogorsavam stvar...
Stalo se pitam zasto nije pocelo, pocinjem sumnjati u sposobnost svog tijela da prirodno zapocne s porodom, a sve sto sam zeljela je jedan prirodan porod, po mogucnosti na stolceku i sve je bilo ok do sad. Kako dani idu, mene sve vise strah da bas i nece biti tako i to tesko prihvacam. Pitam se zasto jos nije pocelo? Sto nije u redu? Ili je sve u redu ali sam ja prenestrpljiva i ne dam svom tijelu i bebici da zapocne kada je vrijeme za to?
Dr je vec spominjao da li zelim indukciju, no ja sam rekla da zelim jos cekati dok je s nama dvije sve ok, a opet pitam se do kada cekati i ako ne krene kada pristati na indukciju?
Pa pitam vas, koje ste prosle nesto slicno, kako ste prosle ovaj cekajuci period, kako ste se smirile i utjesile i kada i kako ste konacno rodile? Da li bi sada napravile nesto drugacije (npr. duze cekale ili...)?
Puno hvala i :*