Iskustva sa investicijskim fondovima
Vec smo prije 2-3 puta razglabali na Forumu o investicijskim fondovima (jedna od rasprava koju sam ja pokrenuo je na http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...highlight=fond ), naucili smo (zahvaljujuci Foski i ostalima :* koji imaju iskustva sa time) da se ulaganja u fondove vise isplate nego stednja preko stambene stedionice, da treba promotriti ulazne i izlazne naknade, da postoje fondovi raznih razina rizika i da se skoro sve o tome moze vidjeti na web stranici www.hrportfolio.hr.
No, ono sto se tamo ne moze vidjeti nego samo cuti od samih ulagaca je kakva su iskustva sa samim bankama i fondovima - da li su vas negdje gnjavili, zakinuli, da li je bilo nekakvih small print zackoljica, na sto treba osobito paziti kod odabira fonda (osim razine rizika, prinosa i naknada) ...
Ja osobno primam placu preko ZaBe, no moja iskustva sa njima su da je sve sto je preko nekakve "obicne" stednje obicno komplicirano i sluzbenici nisu bas uvijek upoznati sa svim finesama procedura itd. Dobra iskustva imam sa Raiffeisenom gdje sam svojedobno imao neke kredite ... da li je netko kod njih ulagao?
Eto, unaprijed hvala na svim informacijama!