Baba Ghanoush ili ljuti babo:))))))))
ja ovo tako volim :zaljubljen:
2 velika patlidžana izbosti viljuškom i peći na 250 stepeni 40 minuta.Oguliti ih i njihovo" meso" sitno ispasirati pa dodati jogurt(200g), 2 kašike tahina,sok od jednog limuna i sjeckani peršun, sitno sjeckanog bijelog luka po želji-JAKO BITNO!!! bez njega ne valja,so,maslinovo ulje( za one koji nisu navikli na orjentalnu kuhinju može i suncokretovo) i sve što sitnije isjeći nožem.
mljaaac :mljac:
Re: Baba Ghanoush ili ljuti babo:))))))))
Quote:
Originally Posted by white_musk
Ovo ljeto je MM radio ovaj recept i davili smo se. Kupio je onu afrkicku kuharicu i po cijele dane gledao sto ce spremiti za rucak iduci dan. Stalno je hodao po kuci i zgovarao nesto sto je slicilo jem'hadarskom jeziku- a to bi mi imali za rucak. :) Imali smo i deserte- one pecene banane. :mljac: Ma stvarno jako fine stvari. A sad kuham ja... I nije nam tako dobro. :lol:
Quote:
Originally Posted by white_musk
2 velika patlidžana izbosti viljuškom i peći na 250 stepeni 40 minuta.Oguliti ih i njihovo" meso" sitno ispasirati pa dodati jogurt(200g), 2 kašike tahina,sitno sjeckanog bijelog luka po želji-JAKO BITNO!!! bez njega ne valja,so,maslinovo ulje( [b]za one koji nisu navikli na orjentalnu kuhinju može i suncokretovo[b]) i sve dobro umiješati štapnim mikserom.
ovo mi je super zgodno. :lol:
pa pola hrvatske jede maslinovo ulje, jelte dalamtinski utjecaji, a ti ga svrstala pod orjentalno. :P [/u]
Quote:
Originally Posted by seni
ovo mi je super zgodno. :lol:
pa pola hrvatske jede maslinovo ulje, jelte dalamtinski utjecaji, a ti ga svrstala pod orjentalno. :P
gdje :?