Ajd da vas nešto pitam, što me muči otkako su ove temperature... U spavaćoj sobi nam je 19-20 stupnjeva, mišicu ne pokrivam glavu, ali noćas sam joj stavila kapicu.. Dali je to neophodn? Kakva je situacija kod vas? :)
Printable View
Ajd da vas nešto pitam, što me muči otkako su ove temperature... U spavaćoj sobi nam je 19-20 stupnjeva, mišicu ne pokrivam glavu, ali noćas sam joj stavila kapicu.. Dali je to neophodn? Kakva je situacija kod vas? :)
Stavljaš i sebi kapu na glavu kada ideš spavati :mrgreen: ?
Ako je tebi ugodno, onda je i malenoj ugodno i za spavanje se inače preporuča da bude malo manja temp (18-21)
:lol: :lol:Citiraj:
Ana :-) prvotno napisa
Da, da, obavezno! Pa mogu ti reći da ima logike... Samo ja nisam baš mjerodavna- meni je uvijek zima... A mala jadna sinoć dobila turban.... :lol: :lol:
kod nas je 18 za spavanje a 20 (max 21) za po danu. Bez kapa, turbana i sličnog :mrgreen:
isto...pogotovo kad su prehlađene i kad im curi nosCitiraj:
Nice prvotno napisa
blago vama ja bi se smrzla da mi je po danu 20-21Citiraj:
marči prvotno napisa
iako za spavanje nam je oko 19
Spavanje 17-18, po danu 19-20. I bolje mi je tak nego kod roditelja gdje po danu 22-23, udavim se kad sam tamo i boli me glava. Bebu utoplim, jedino mi je za ručice problem, uvijek joj ujutro budu hladne. Bum s rukavicama probala jer ih drži kod glave pa joj nemrem deku navuć.
Mojoj ne budu rukice hladne, kad zaspe, ja joj stavim rukice ispod jorgana (pokriva se samo s jorganom, dekicu samo pogužva, nikakva korist od nje), kasnije ih izvuče ali pošto sisamo 500 puta po noći, ja opet uvučem i tako su rukice većinu vremena pokrivene. Mene je brinila glava jer ako su mi vani ruke, sledim se. smrzlo. :roll:
Hladne ruke ne znače nužno da je djetetu hladno. Periferna cirkulacija im je slabija. Probaš nosić ili prsa da li su hladna/topla. To je pokazatelj je li djetetu hladno ili pretoplo.
I kod nas 20-21 stupanj preko dana, pred spavanje se otvara prozor na 10tak min, termostat na 17-18. Ako je vani više od 10 stupnjeva i prozor je na kipu otvoren.
Moja djeca nikad nisu imali štramplice, po najvećoj hladnoći samo bodi (bez rukava ili event. kratki rukav) i trenirkicu i čarapice. Za spavanje bodi, piđamica i vreća bez rukava za Petra, bodi i piđamica te poplun za Mateja. I kažem, prozor na kipu ako nije prehladno.
I kod nas sve ovako. Štramplice oblačimo samo ispod skafandera kad idemo na sanjkanje, i Iri ispod šosića.Citiraj:
AndrejaMa prvotno napisa
O.T. - Ne mogu vjerovati kad ljudi djeci za vrtić obuku štrample ispod debelih hlača, a tamo 100 stupnjeva.
Za po noći i mene malo brine čelava glavica i rukice koje su ledene. Jednom sam mu stavila kapicu, skroz laganu, ali mu pada na oči i okreče se.
pa da, i mi smo još malo proćelavi... zato sam stavila kapicu, ali pri spavanju se uvrnula...kao turban ! (da ne mislite da sam stvarno stavila turban) :lol:
Evo, kod nas je po danu dosta toplo, hm - čak do 23 stupnjeva. Vjerojatno jer idemo prema tome da je njoj vjerojatno ko i meni. A meni zima, pa se ugodnije osječam ovak. Al joj onda skinem sloj odječe ako mi se čini da joj je vruče. Al po noći je oko 18-19 stupnjeva. Nikad joj je stavljam kapicu. Al ju stavljam u vreču za spavanje, tak da sam mirnija. Ponekad su joj ručice hladne a ponekad ne. Al uvijek rađe provjeravam nosić. Ako je nosić jako hladan, onda eventualno dodam jednu dekicu i onda je ok. I na to se Maša ne buni.. :)
I ja sam dosta o ovome razmisljala i smislila da je dosta bitno jeste li u kuci ili stanu. U stanovima je cesto tako toplo, da klincima ne bih stavljala stramplice, ali u nasoj je kuci vrlo frisko (i jos nemamo parkete), pa su strample obavezne.Citiraj:
Moja djeca nikad nisu imali štramplice, po najvećoj hladnoći samo bodi (bez rukava ili event. kratki rukav) i trenirkicu i čarapice.
A sto se kapice i inih stvari tice, to ovisi o bebi. D. je uvijek bilo toplo i nikad nije to trazila, pa i danas spava vise otkrivena nego pokrivena. Ali V. je ovisan o vrucini i jos uvijek procelav, pa bez kapice uopce ne moze spavati kako spada. (Slucajno sam jednu noc stavila kad je bilo hladnije i skuzila da malac puno bolje spava! Jednostavno voli kad mu je toplo.)