Temeljem čega se izračunava porodiljna naknada za prvih šest mjeseci ukoliko sam čitavu trudnoću kod kuće zbog komplikacija u trudnoći? Hoće li to biti temeljem plaća koje sam primila posljednjh šest mjeseci prije nego sam morala mirovati?
Printable View
Temeljem čega se izračunava porodiljna naknada za prvih šest mjeseci ukoliko sam čitavu trudnoću kod kuće zbog komplikacija u trudnoći? Hoće li to biti temeljem plaća koje sam primila posljednjh šest mjeseci prije nego sam morala mirovati?
da, ali od 1.1.2008.
Zahvaljujem na brzom odgovoru koji mi je malo rasvjetlio um jer sam negdje pročitala da će mi se obračunavati iznos naknade primljen u posljednjih šest mjeseci što mi se činilo totalno krivo, a očito i je kriva informacija!
moja je situacija ovakva;
cijelu trudnoću vodim kao komplikacije i sada bi trebala otvoriti porodiljni, valjda tih 45 dana prije "službenog" termina i zanima me kolika bi sada bila moja naknada i koji prosjek bi se uzimao;
- na komplikacijama sam od 21.05.2007., a očekivani termin poroda je 16.01.2008.Koji mjeseci će mi se uzimati u prosjek za porodiljnu naknadu( plaća mi je cca 5500 kn - znači da bi trebala dobivati onu delimitiranu )
- sestra mi je kod dr rekla da mi porodiljni može otvoriti sa 05.12.2007.Kada onda moram ići kod ginekologice po taj papir za dr opće prakse, tek u siječnju za doznaku ili?!treba li se taj papir nositi i negdje drugdje još?!
- isplaćuju li se onda odvojeno naknade za mjesec u kojem je prekinuto s komplikacijama i prešlo na porodiljnu; ili dolazi sve u jednom iznosu na uobičajen datum kao i komplikacije?!
Thanks
moja je situacija ovakva;
cijelu trudnoću vodim kao komplikacije i sada bi trebala otvoriti porodiljni, valjda tih 45 dana prije "službenog" termina i zanima me kolika bi sada bila moja naknada i koji prosjek bi se uzimao;
- na komplikacijama sam od 21.05.2007., a očekivani termin poroda je 16.01.2008.Koji mjeseci će mi se uzimati u prosjek za porodiljnu naknadu( plaća mi je cca 5500 kn - znači da bi trebala dobivati onu delimitiranu )
- sestra mi je kod dr rekla da mi porodiljni može otvoriti sa 05.12.2007.Kada onda moram ići kod ginekologice po taj papir za dr opće prakse, tek u siječnju za doznaku ili?!treba li se taj papir nositi i negdje drugdje još?!
- isplaćuju li se onda odvojeno naknade za mjesec u kojem je prekinuto s komplikacijama i prešlo na porodiljnu; ili dolazi sve u jednom iznosu na uobičajen datum kao i komplikacije?!
1. to je sigurno 45 dana prije termina jer si na komplikacijama
2.uzeti će se u obzir onaj obrazac koji si odnjela na hzzo kad su ti počele komplikacije (iznos koji dobivaš na komplikacijama se ne računa), znači od 1.1.08. ćeš dobivati punu plaću.
3. u 12 mjesecu otiđi kod ginekologa da ti napiše točan datum početka porodiljnog dopusta (ako to već nemaš napisamo na papirima koje si dobila kad si bila na komisiji), a nakon 20.12. možeš ići kod doktora opće prakse koji će ti napisati dvije doznake. jednu od 1.-4.12. za komplikacije i jednu od 5.12. na dalje za početak porodiljnog. te doznake nosiš kao i prije na hzzo, a kopiju u firmu
4. ja sam na porodiljnom od 29.10. tako da mi je sada došao dio pododiljne naknade za ta 3 dana u 10. mj., a par dana kasnije ostatak naknade za komplikacije (za razdoblje od 1.10.-28.10.)
hvala ti puno na objašnjenju, nisam bila potpuno sigurna da li sam sve dobro razumjela, a sestru kod doktorice Bože sačuvaj nešto pitati! :mrgreen: Hvala