Nastavljamo u revijalnom tonu:
Printable View
Nastavljamo u revijalnom tonu:
:lol: :lol: :lol:
Kaj će neko imat posla sa ovim topicom.
Da ne dobim po prstima vraćam se na temu.
Danas faširanci i pire s parmezanom. Ulizujem se Maji, jučer je bila ljuta jer su bile mahune, pa je izjavila: Moja mama najbolje kuha, samo se ponekad glupira :D
Evo da ja prijavim svoje ne kuhanje.....ručamo kod moje sestre koja uz to što je čuvala Nika još nas je i na ručak pozvala....blažena!!! A za kasno navečer se nešto brijem pizzu napraviti....
Svekijima sam skuhala juhu od puranske sitnine (ja ne jedem puretinu pa time niti tu juhu :mrgreen: ), a za sve je bila dinstana leća na luku i paprici, faširanci od zobenih pahuljica s mljevenim mesom u tragovima, zelena salata :mrgreen:
Ja sam skuhala oslića ala bakalar.
Meni to nije fino pa sam samo malo čalabrcnula :mrgreen: ali MM to jaakoo voli,a ja sam dobra ženica koja ponekad skuha ono kaj on voli :lol: :lol: :lol:
evo i ja konacno nesto skuhala :mrgreen:
lignje, na maslinovom sa cesnjakom i persinom, zaliveno vinom, Sve pokriveno, skuhano-zdinstano. I na kraju u to dodala par krumpira skuhanih na leso. Brzo, fino, jednostavno...
ali nisam se javila radi toga
RADILA SAM ONAJ KOLAC OD SIRA (ima poseban topic o njemu). I super mi je :D
ne znam sad napamet koja ga je cura napisala, ali ja joj se jaaaaaaaako zahvaljujem.. I MM ;)
danas kuham kelj s krompirom, cesnjakom i vrhnjem, uz to kranjske kobasice ili hrenovke ili jaja.
u subotu sam radila lovacke njoke (nisu kroketi :mrgreen:) i ispali su mi famozni.
ovaaaaaaako, u petak sam pravila piletinu, kupila sam filete zabatka, redala u vatrostalnu zdjelu red luka, red krompira na snite, red pelata, red piletine sa Kotany zacinom za pecenu piletinu, red persuna, red krompira, zalila razmucenom mesnom kockom i koncentratom paradajza i zapekla u rerni - mljac!
u subotu sam pravila kolacice od fasiranog mesa u paradajz sosu i pokusaj valjuski (krompir ne valja vragu pa je smjesa bila skoro tecna, morala sam ih vaditi kasikom :roll: ).
u subotu je bilo varivo od buranije (zute, okrugle smrznute) sa junetinom na kocke - mljac.
danas imamo ostake buranije i kolacica + jos nesto, ne znam sta, mozda kupus salata...
Mi smo u nedelju za dorucak, rucak i veceru imali ustipke sa travnickim sirom i pavlakom, a sinoc sam za danasnji rucak poprzila fasirano meso sa zelenom i crvenom paprikom (sve u paradajz sosu). Kad dodjem kuci jos cu da skuham Uncle Ben's preboiled rizu i gotovo. Bice super. Cijeli dan se na poslu cuvam od hrane da bih mogla to potamanit!
Mi jedemo ostanjke od jučer;juhica,pohana teletina i dodat ću malo riže sa kineskim povrćemi zelena salata :mrgreen:
Prodajem se za ovo!Citiraj:
mayah79 prvotno napisa
A za desert... čokolada!
Mi ćemo danas imati teleću juhu i koljenicu na lešo: meni žile i hrskavice, Orki i MM-u mišići.
Što bih uz to?
Joj, kad kuham koljenicu, posebno ako je za supicu, ubacim dosta mrkvice. Mozes nesto ubacit u supu, a ostatak kao prilog za meso... meni je to idealna kombinacija... mozda malo kuhanog krompira...
Mrkvu smo pojeli u subotu.
Sad ostalo pola lonca juhe, skoro cijela koljenica i ništa više.
mozda pire? ili krompir s rastikom, ja to pravo volim...
:lol: :lol: :lol:
Ja da ti pravim pire?!
Jučer smo ga jele kod Ivančice i to je to!
Ako krumpir kuham - tako ga i jedem: na četvrtine, osmine... Eventualno ga pospem peršinom!
U pireu ima mlijeka, maslaca... a to je (kalorijski) jedna čokolada manje.
Bolje posni krumpir I čokolada.
marelic, znam da ces ovo izbrisati, ali koliko ti u stvari imas kila...?
Vi ste nevjerojatne!!!
Šta su sve cure što tu postaju na porodiljnom ili KAKO???
Ne da kuhate svaki dan, nego i deserti skoro svaki dan. I kako uopće radite te kolače, cijelu mjeru? Mi nikad ne uspijemo pojesti, svi se dva-tri dana dave u kolačima, onda par dana stoje u frižideru i u smeće. Zato ih i radim dva put godišnje + rođendani i Božić-NG.
Ja danas ništa ne kuham, satrla me crvena prokletinja, ne znam kak ću do vrtića po nju, kamoli u šoping i kuhanje :/ . Nek biraju ili hrenovke ili halo pizza.
pa ne moras staviti mlijeko i puter, samo jaje, meni bude trpljiv - mislim ja pire ni ne volim, ali je to opcija...
Neću brisati.Citiraj:
sandraf prvotno napisa
Imam 66 (četiri više nego kad si me ti vidjela u 9. mjesecu - Italija me uništila).
Tko se hoće natjecati sa mnom u skidanju kila? Sa nekom pravom kaznom. I motivom, naravno!
wewa... jaje :shock:
Nikad čula! Ja sam svojevremeno stavljala vrhnje - tako jednim udarcem svladam i mlijeko i masnoću.
Sada bih radila s jogurtom, ali mislim da MM nije za to.
Oboje najviše volimo kuhani - "vulgaris".
:lol: :lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa
E jučer si ga bogme(pire) dobila i sa mlijekom i sa maslacem i sa vrhnjem. A i tortu.
Cure, nije prigovarala :P .
I definitivno joj ne treba dijeta, izmišlja. Super izgleda.
Ja sam pripremila za danas škarpinu i krompir, pa sad tu kopam u potrazi za receptom.
Apri, stvarno to treba malo skratiti, ne možeš nikako naći što tražiš.
a da probas izbacit cokoladu?
onda ti ni kalorije iz pirea ne bi skodile liniji...
Ivančice, stavila sam obavijest - ne smijem brisati bez toga.
Tražite, iskopirajte, a onda... čistka!
Upiši škarpinu u pretraživač - tako ćeš puno brže naći nego da rovinjaš po Receptima.
sandraf, TI to MENI!
Pa i ti ubijaš za čokoladu - bi li je se odrekla?!
teska srca i samo i isljucivo kad sam na dijeti.Citiraj:
apricot prvotno napisa
onda moram.
sto se mora, nije tesko.
Viš, pretražnik, a ja uvijek ko mujo "kopam". :/
Thanks, odmah sam našla.
Ama brate skuhaj samo krompir u slanoj vodi, muzu dodaj putere i persuna, a sebi samo oguli krompir. Nista lakse.
Pa to sam i rekla - ti s Marsa padaš?! :lol:
da, da, jaje ;) dobije se super konzistencija, meni s mlijekom bude premekano...
Smokice, ja nisam na porodiljskom :( , a kuham bas kad mi je ceif - nekad se zna desiti da kuham 10 dana zaredom, a nekad jednom u radnoj sedmici, ostalo se snalazimo... mada cesce imam volju za kuhanje otkad navracam na Recepte, cure fakat inspirisu ;)
btw. upravo sam saznala da rucam sama, MM radi duuuugo, tako da ce biti neka improvizacija :(
Pa ne mogu djetetu živo jaje davati!Citiraj:
wewa prvotno napisa
Neka i ona jede samo kuhani, a jaje će dobiti za doručak ;)
Komorač "na padelu"
Bijeli krumpir se oguli i izreže na kockice cca 2 cm, pobaca se u blago zasoljenu vodu i stavi kuhati. Kad zakuha na majnoj vatri neka kuha još oko 10 minuta.
Dok se kuha krumpir očisti se lukovica/ce komorača, razreže se na četvrtine tako da se "srce" lakše izreže van (i baci), lukovica se zatim nareže na cca 1 cm kockice.
Napola skuhani krumpir se ocijedi, na njega se nabaca komorač, zalije se s malo vode (toliko da pokrije dno) i nastavi se kuhati poklopljeno još oko 15 minuta tako da se sve dobro raskuha.
Začini se paprom, soli, maslinovim uljem i ako ima lišćem peršina, jednom se blago promiješa (ako je presuho koda se malo vode) i posluži se toplo.
Bebama se može ponuditi praktično odmah po uvođenju dohrane, ali bez soli i papra.
danas pileci batkici u lastijeri, peceni krompir (moji decki su ludi za ovakivim krompirom) i salata.
vec mi se danima mota po glavi onaj kolac s kilom sira, mislim da cu to vrlo skoro...
Danas je zadnji dan "jedenja": pašticada s njokima i krafne.
Od sutra... tiha misa!
Poslat ću vam sliku "prije" i "poslije".
apricot, sto jedes kad je "tiha misa"?
ja pojma nemam sta bih danas... ostalo mi je onog miksa od jucer (fasirano, paprike, paradajz), pa bih mogla napravit pire uz to i eto... ja ga gnjecim mikserom... pire mislim
i ja sam danas potpuno bez ideje... jucer sam rucala supu, nisam imala snage nizasta drugo na onim minusima. MM za danas ima buraniju, a trebala bih napraviit nesto konkretno, po mogucnosti za dva dana. mozda bude kupus-kalja, s junetinom na zalogaje, to mi je zgodno...
Voće i povrće!Citiraj:
sandraf prvotno napisa
Jedne godine mi se poremetio ciklus zbog te rigoroze, pa ću ovaj put jesti i meso, osim utorkom i petkom.
:lol: Apricot i mene zanima meni za vrijeme "tihe mise". ja sam za vikend radila prvi put nekakav recept ovak ide: Poprži se luk izrezan na kolutove, isto tako i paradajz da malo omeksa, onda se pureći snicili isto poprže, napravi se umak od sampinjona, malo limunovog soka i vrhnje za kuhanje. Kada je meso gotovo slaze se na meso dimljeni sir, luk paradajz i sve polije umakom. Jako je fino, moram priznati da nije teško ;) .
Mi danas zeleni pire (špinat, pire i jaja). :roll: Jučer me opet udavila s tim, normalna djeca u dućanu žicaju čokolade, ona se dere: mama kupi špinaaaat. Da se nju pita, svaki dan bi to jeli.
I pokušavam se natjerati da napravim krafne, koje isto ne volim. Već dva sata imam otvoren recept sa portala i ništa. Još se nisu napravile :roll:
nana, ovo tvoje "sounds like a million bucks"
;) ;)
Kakva "tiha misa", kakvi bakraci.
za skidanje kiliograma preporucujem sport, sport i samo sport 8)
Mi cemo danas (ja i Edita), puru za rucak. Otkad su mi mucnine prestale, strasno mi se jede crveni luk. Mogla bih ga ko jabuku zagrist :shock:
Jedino ne znam kako cu ga jest, a poslijepodne planiramo izac na maskare.