-
Oteklina na koljenu
Već nekoliko dana osjetim bol na pritisak u desnom koljenu, ali sinoć na misi kleknem i :smajlićkojividizvjezdice: grozno me zaboli. Noćas boli sve više, ujutro sam uočila oteklinu, na kosti ispod čašice, sve više raste, sad je već crveno i toplo na dodir i boliiii. Probala sam namazati voltaren gel, ali niškoristi :(
Ima li ko pametan savjet, što bi to moglo biti, znam trebam sutra doktrou, ali ne znam što do tada, obloge, hladne, tople, kretati se mirovati :?
-
1) ortopedu da isključi lomove,nagnječenja...
2) dalje ako je ortopedski nalaz OK, trebaš isključiti infekcijski artritis uzrokovan beta-hemolitičkim streptokokom, a to je hitno.. (vadiš krv : CRP, AST titar, sedimentacija)
3) može biti i reaktivni artritis uzrokovan virozom ili nekom drugom infekcijom
4) ako nije ni 1 ni 2 ni 3, sumnja na reumatoidni artritis (vadiš krv: reuma faktor,ANF,Waller-rose,Latex...)
Kad oteklina tek nastupi stavljaš hladne obloge (omotaš led u neku krpu, nikako direktno led) po 15 minuta viže puta dnevno..obavezno mirovanje
Od prirodnih pripomoći nakon par dana ako oteklina ostane... oblozi od vinskog octa.
Nemoj čekati.. :heart:
-
Hvala draga, danas popodne mi radi dr, ovo sve mi ne izgleda bajno :/ ali čini mi se da se otelina malo noćas smanjila (mazala sam voltaren gel), pa se nadam da je ipak bilo nagnječenje, samo pojma nemam kad sam to napravila :?