-
upala pluća u trudnoći
Prije dva tjedna sam zaradila prehladu, grlobolja, teški kašalj, curenje iz nosa, povremena povišena temp. Nisam odmah išla doktoru misleći da je bolje pustit da prođe samo od sebe i bez lijekova. Međutim, kako mi kašalj nikako nije prestajao u petak sam otišla dr. i ona mi dijagnosticira bronhitis i da mi Amoxil. Već u subotu sam dobila proljev, a od jučer osjećam probadanje s lijeve strane grudnog koša, najviše kad se zakašljem, ali lagano i na svaki drugi napor, pa i duboki udisaj. Danas opet odem dr. i ona mi da uputnicu za pulmologiju s dijagnozom pneumonia nonspecificata. Jako me strah za eventualne posljedice za bebu. Zna li netko šta o tome? Sad sam u 5. mjesecu trudnoće. Pišite, izbezumit ću se od straha do sutra kad idem pulmologu.
-
Na zalost ne znam nista, ali saljem malo dobrih vibri i podrske, da ti lakse prodje vrijeme do pulmologa. :heart:
-
Što se bebe tiče, pazi da se uopće ne naprežeš, da ne dođeš do osjećaja da ti fali kisika, ono da ti se vrti, mrači - nemam neka svoja iskustva s jačim upalama pluća, ali to je jedino što mi se čini opasno za bebu. I pazi na temperaturu, da ne prelazi 38 (spuštaj s paracetamolom).
Nazovi ginekologa, možda ima neke savjete.
Kod pulmologa se potrudi da te kao trudnicu prime preko reda da ne pokupiš gripu u čekaonici. Možeš uzeti i masku, ali teško je disati kroz nju kad si bolesna (ja sam tako štitila klince od svojih viroza i zaradila jednu "hodajuću" upalu pluća). Ako možeš neka netko ide s tobom pa ti pričekaj izvan čekaone dok te ne pozovu.