Gdje na snijeg - baby-friendly
Snjofam po netu trazeci gdje na snijeg u nasoj blizoj okolici - Slovenija nam je na 20 min. voznje, a Austrija na sat i pol, pa lokacija ima mnogo.
Ne znam sto bih izabrala, najbitnije mi je da ima djecju stazu, pistu za sanjkanje, mozda kakav zabavni djecji park na snijegu i da je pejsaz zaista lijep.
MM ove godine nece skijati, E ce proskijavati i sanjkati se, mene uz sve to jos zanima i da su pejsazi lijepi za fotkanje...
Imate li kakav prijedlog?
Zasad se dvoumimo izmedju vise lokaliteta, pa mi treba savjet od onih koji su bili.
Evo izmedju cega se dvoumimo:
- Sella Nevea (ne znam kakva je za klince :?)
- Sappada (za klince ima Nevelandia, kazu i da je pejsaz lijep)
- Zoncolan-Ravascletto (postoji pista za sanjkanje, dosta ga preporucuju no zna biti krcat jer kazu da je jedno od najboljih skijalista u FVG);
- Forni di Sopra (ima Fantasy Snow Park, no to nam je malo dalje)
- Piancavallo (postoji pista za sanjkanje, i super nam je komotan sto se tice udaljenosti).
- Sauris
U Austriji mi preporucuju Nassfeld (Passo Pramollo sa talijanske strane). Koliko vidim sa mape, postoje dvije staze sa sanjkanje, jedna je malo vise a za drugu, ako dobro gledam, ne treba zicara, odmah je nisko?
U Sloveniji su nam jos preporucili Cerkno i Kranjsku goru - iskreno, ne privlaci me ni jedno ni drugo (u KG smo bili no prije E, nije nas nesto narocito impresionirala.).
Pocetkom travnja idemo na vikend na Dolomite, okolica Belluna, pa bih sad izabrala neko od nama blizih mjesta. Vremenska prognoza je, nakon ovih ruznih dana, odlicna. :)
Ako poznajete ove lokalitete, please preporucite mi neki. :)
A da ne bi bilo da samo zicam :mrgreen:, ovo su moje preporuke:
- Monte Lussari/Tarvisiano (nije za klince jer je staza Di Prampero samo za one najzahtjevnije, ali je mjesto zaista carobno);
- Livigno (daleko za potegnuti, ali savrseno)
- Bovec-Kanin
- Bohinj - Vogel (meni je posebno krasna Soriska planina)
- Mariborsko Pohorje
- i jedno maleno, maleno skijaliste u Sloveniji, Lokve - Trnovski gozd (totalno obiteljski stih, cijene smijesno niske, no zaista je za one koji se tek zele malo prosanjkati i mozda nauciti skijati ili setati po snijegu kroz prekrasne sume - bili smo tamo kad je E imala dvije godine po preporuci frendova i za nju je bilo odlicno).
- Begovo Razdolje.
Re: Gdje na snijeg - baby-friendly
[quote="Elly"]
- i jedno maleno, maleno skijaliste u Sloveniji, Lokve - Trnovski gozd (totalno obiteljski stih, cijene smijesno niske, no zaista je za one koji se tek zele malo prosanjkati i mozda nauciti skijati ili setati po snijegu kroz prekrasne sume - bili smo tamo kad je E imala dvije godine po preporuci frendova i za nju je bilo odlicno).
[quote]
Ali tu nema vode ni struje, jel? Sad sam im tipkala
Trnovski gozd jest manje mjesto, zapravo selo, ali ima hotel Winkler (e sad, da li pojedine kuce koje iznajmljuju sobe imaju struje i vode ne znam, ali hotel ima).
Link koji sam prvobitno bila stavila je na sobe u Maloj Lazni, i stavila sam ga samo da docaram kraj - link na hotel Winkler nisam tada mogla naci.
U medjuvremenu su ga stavili, evo ga: http://hoteliwinkler.com/indexgb.html.
Ponavljam: hotel je mali, daje onako obiteljski stih.
Cijela lokacija je zaista samo za sanjkace-setace-nezahtjevne pocetnike.
Mi cesto skocimo na jednodnevni izlet. Suma Trnovski gozd me uvijek iznenada odusevi. Lokacija privlaci uglavnom Talijane, zeljne nedirnute prirode i odlicne domace hrane, a sve to nedaleko granice.
Prvi put smo bili kad je bilo bas puno snijega, i nije bilo divlje - cesta od Nove Gorice je bila ociscena cijelim putem, tamo je uz rub cesta bilo visokih naslaga snijega, ali skijaliste-sanjkaliste je bilo u redu.
Slijedeci put kad smo isli snijega je bilo puno manje.
Jedino, obratite paznju na prognozu: preko doline (gdje je sanjkaliste i gdje zavrsava skijaliste) je prava vjetrometina i zna biti jako hladno.
Takodjer, pretpostavljam da ugodjaj nije bas neki ako je vrijeme konstantno oblacno i tmurno - treba birati zaista lijepe dane.
Jos jedna preporuka, ako se uputite prema tamo: nemojte poslije Nove Gorice propustiti Solkan i njegov zeljeznicki most - poznat je kao most sa drugim najduzim kamenim lukom preko rijeke, i prvi najduzi kameni luk zeljeznickog mosta preko rijeke na svijetu. http://en.wikipedia.org/wiki/Solkan_Bridge Ako sidjete do Soce (kod brane skrenete lijevo), mozete se odsetati do mosta. U blizini brane je restoran-pizzeria "Zogica", nude zaista izvrsne stvari (osim pizza, mozemo preporuciti bifteke, medaljone u umaku od vrhnja i oraha, palacinke... I tamo smo cesti gosti :mrgreen:). Restoran ima mali parkic, ne bas narocit, no dovoljno da se i djeca malo protrce, poljuljaju, spuste niz tobogan.
I onda se cesta odvaja desno i uzbrdo, prema Trnovskom gozdu, i vozite do mjesta Lokve.
Potpisujem Hady za Mariborsko Pohorje, tamo (i na Bovec, odnosno Kanin) smo isli na zimovanje kao klinci.
Mi pak ove zime na tjedan dan planiramo malo dalje, Sestriere - aBd zdravlja a ne svinjsku gripu :mrgreen:, i ako nam skola dozvoli da odemo na snijeg van skolskog zimskog odmora (mi bi u veljaci isli).
Citiraj:
Elly prvotno napisa
Trnovski gozd jest manje mjesto, zapravo selo.
Ispravak brzopletnog navoda :mrgreen: - mjesto je Lokve, a nalazi se u zoni Trnovski gozd (suma Trnovo).