-
herpes?
Diana , još malo pa tri godine :) ima ranicu kraj usta - nijeu doticaju s usnicom. prvo je izgledalo kao par sitnih prištića sa bijelim vrhićima. Sad je izgrebala u ranicu.Traje jedno tjedan dana. ja sam imala nešto slično namazala aha serumom za akne i nestalo. Mislite li da je to herpes. Nekako istovremeno je imala neku temperaturicu oko 37, malo se nakašljala malo zašmrkla i prošlo. Dianica inače ima naviku ljubiti svu djecu i bebe i poskrivečki čapati labela i šminke iz mog ormarića. Nadam se da nije herpes- što kažete? Jeli herpes opasan kod djece?
-
Mogao bi biti herpes po opisu. Herpes je virusna bolest, traje oko tjedan dana. ja sam ga često imala kad sam bila dijete, a i dan danas. kad ga jednom dobiješ onda se stalno pojavljuje jer se taj virus ugnijezdi u jednome živcu i kad dođe do npr. pada imuniteta, u stresnim situacijama, ekstremnoj toplini, hladnoći itd. herpes se ponovo javlja.
Dok su mjehurići koje si opisala vlažni osoba je zarazna, a čim se stvori krasta više nije.
Po mome iskustvu herpes je samo jedna gnjavaža, nikad nije bilo nikakvih problema.
Ako ga mažeš s nečim traje sedmicu dana, a ako ga ne mažeš traje tjedan dana :lol: . To sam čula od jednog dermatologa.
Eto, ako se drugi put pojavi znat ćeš da je bio herpes. A ako ne još bolje.
dakle, ako je herpes ne trebaš se baš zabrinjavati, a ako nije herpes onda se pogotovo ne moraš zabrinjavati.
Herpes može kod dojenčadi bit opasan, jer se može javiti u ustima pa ometati dojenje, ali za ovako "veliku" djecu mislim da ne u pravilu.