...čini mi se da će biti noćas. Malo ću prekopati da vidim kad je točno, ali ako netko već zna detalje, pliz napišite!
Printable View
...čini mi se da će biti noćas. Malo ću prekopati da vidim kad je točno, ali ako netko već zna detalje, pliz napišite!
evo, nazvala sam zagrebačku Zvjezdarnicu i jedan jako, jako ljubazni gospodin mi je objasnio.
Radi se znači o potpunoj pomrčini i dogodit će se noćas poslije ponoći (21.02.)
Mjesec će početi ulaziti u zemljinu sjenu 1.15 ( lagano zasjenjenje), a potpuna sjena će trajati od 2.43, (pa je spominjao nešto oko 4.26), pa sve do 6.09 kada će već početi svitati.
Mjesec će biti na jugo-zapadu i nadamo se umjerenoj naoblaci.
Striček je objasnio da je najbolje gledati već od 2.30, pa sve do iza 4.00
Ja se jako veselim!
mi ćemo se ionako buditi nekoliko puta, pa ćemo baciti pogled i gore!
ako budemo budni i mi ćemo gledati :D
eh taj mjesec, nije bas odabrao neki child-friendly termin!
na primjer u podne :lol:
šalim se, sjećam se pomrčine mjeseca neke '88, '89. kad sam landrala po gradu kao srednjoškolka... zanimljiv prizor... ali mislim da se neću ustajati radi toga.
Ja ću je sanjati. Biće to savršena pomrčina Meseca. Savršenija od bilo koje savršene totalne pomrčine. Ludo ću se provesti i probudiću se puna utisaka.
Pozdrav od mame blizića koja od 22-ge sedmice trudnoće pa do drugog dečijeg rođendana nije prespavala niti jednu noć u komadu 8)
I? Jel bilo svedoka :lol: ? Kako je izgledalo?
Bilo je prekrasno, naravno, djeca i ja smo spavali, mm je sve zabilježio fotićem, pregledala sam slike, stvarno impresivno.
Bilo je super!
Ja sam probudila Vikija da vidi, ali malu nisam uspjela.
Uglavnom, bilo je super i dok je izlazio iz pomrčine, sad jutros oko 06.10 i fascinantno je kako je se brzo otkrio.
ja nisam ni znala da je pomrcina nego sam, zahvaljujuci migreni, izasla iz kuce oko pol 5 jer sam isla na hitnu i gledam mjesec i mislim si gotovo je... kaj tak izgleda smak svijeta??? i kaj da opce idem na hitnu kad cemo i onak za cas svi bit mrtvi???
bas je bilo onak predivno jutrro, toplo, sve je nekak bilo... misticno...