O da, konacno imamo dijagnozu
MAMNEZIJA
ja itekako imam mamneziju i ponosim se time :lol:
Printable View
O da, konacno imamo dijagnozu
MAMNEZIJA
ja itekako imam mamneziju i ponosim se time :lol:
Ja imam definitivno i izgleda nepovratno :lol:
Vidiš vidiš... i ja se pridružujem klubu mamnozemičara... :D
za sada još uvijek neki slabiji oblik mamnezije.... :mrgreen:
(i nadam se da će na tome i ostati)
ja sam bila uvjerena da imamo duhove u stanu koji pospremaju stvari na čudna mjesta. a kad tamo - čista mamnezija
Ja imam mamneziju potpomognutu hipotireozom :roll:
a mm se stalno žali da kako zaboravljam njemu oprati npr. trenirku za stolni tenis i sl. kao meni nije stalo a za Dinu nikad ništa ne zaboravim :/
i ja se prijavljujem :mrgreen:
danas razgovaram na mobitel i mahnito kopam po trobi.2 minute. tražim nešto i paničarim gdje je..
da....mobitel sam tražila :lol:
o čem smo ono pričali? koja je tema? ah da...mamnezija.
nemam ja to 8)
:lol: :lol:
sve ste lude.... i ja to imam...
o da!
budim se jedno jutro i mislim se sta je ono tribalo bit danas, ima neki razlog zasto iman osjecaj da se moram odma ustat... hm, ne moran u dr... jel triban nesto obavit? hm... stize mi sms: dolazim za pola sata, sorry sta kasnim! ajme pa naravno X je tribala doc! kako san to mogla zaboravit?!
dolazi ona (mama troje djece) i prica mi: dizem se ja ujutro i mislim se zasto san ovako sritna, nesto je tribalo bit danas, jesan tribala nesto napravit, skuhat nesto, kupit... hm... zvoni mi mob i pise: otic kod zhabice :mrgreen: i ja se sitin zasto san sritna, a jesan blesava kako san to mogla zaboravit?!
i skupa smo se smijale nasoj mammeziji! sad joj mogu rec da ima i sluzbeno ime. :mrgreen: a situacijaaaaaa... ko u prici!
ovaj mi je dio ludilo:
Ipak, fenomen mamnezije ima i pozitivnu stranu: nakon početne faze zbunjenosti mozak prihvaća novu situaciju i vježba. Rezultat: ženski mozak mnogo bolje od muškoga obavlja više stvari odjednom.
:mrgreen: :dancingfever:
evo kaze mm da ja onda iman mammneziju stalno! :mrgreen: valjda je mislio na ovaj citirani dio :mrgreen:
ma neeeeeeeeeeeeeeeee :mrgreen:
o daaaaaa :joggler:
ajme, zar sve to imamo? :shock: uf, da mamnezija! ne znam gdje mi je glava, a gdje rep!
nedavno dodjem po sina u vrtic, pricam s njim, gledam na vjesalici, u ormaru, skuzim da nema skafandera, odem do tete i (fala bogu) bez nercize kazem teti da je netko zabunom uzeo nas skadander, da zna kad taj netko ujutro vrtai da zna ciji je... i tako.
ina me pogleda i blago, ko da govori djetetu: "mama... a sto sto drzite u rukama?"
naravno - ne moram ni napisati da je bilo i svjedoka.
a nasla sam se u ovom:
"...usto, dojenje potiče cirkuliranje hormona koji producira blago odsutno stanje."
dojim vec 2,5 godine, pa valjda se s vremenom to stanje i pogorsava...
ah, a ne biste mi vjerovale ni da napisem da sam kao tinejdzerka bila na prvenstvu rh u brzom i TOCNOM tipkanju...
nerciza je nervoza, ina je ona, vrtai je vrati.
sandraf :lol:
uf, i meni se to cini! sve sam smotanija!Citiraj:
dojim vec 2,5 godine, pa valjda se s vremenom to stanje i pogorsava...
npr. vec mi se nekoliko puta dogodilo da mi se salju neke stvari autobusom, a ja zaboravim otici opo njih.
Ima nas još :) , al nikak se ne mogu sjetiti nekog primjera :lol:
Ozbiljno :mrgreen:
ajde dobro, nisam senilna. jos :mrgreen:
tekst je zabavan, ali stanje nije
ja sam nekad kao bila inteligentna, ona školska inteligencija, socijalna mi je uvijek bila u podrumu
imala sam pamćenje kao enciklopedija
sad sam nekad tako tupa da me je sram same sebe
a pamćenje :( ,
nekad zabrijem da imam neku degenerativnu bolest mozga ili neku tumorčinu kad sam tako zaboravna
kao da sam bila na lobotomiji, a ne na porodu
mada mislim da je to kod mene najviše uvjetovano nespavanjem, zadnjih 5 godina nisam prespavala 5 sati u komadu
i sad sam tu umjesto da idem spat
mame starijih, vrati li se ikad stanje na staro?
Ja sam to imala i prije poroda! :aparatic:
U trudnoći sam polagala neke zaostale ispite sa faksa, izašla na jedno 6 i položila, pogodite koliko! NULA!
Mjeseci učenja, otišli u propast, pa sam se zafrkavala da sam otupavila od trudnoće :lol:
Naravno da sam to kasnije sve riješila, ali još uvijek imam tu i tamo mamneziju :mrgreen:
Meni se nekad znalo desiti, u stanju izuzetnog umora, na poslu, tamo negdje iza 2, da se odjednom ukočim - gdje mi je dijete?Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
jesam li ga odvela u vrtić?
Brrr, da se smrzneš!
:( ovo i mene ubi, da se slabo koncentriram i da slabo pamtim. uspijem u roku od tri sata zaboravit da imam bitan termin, a uzasavam se pomisli da zaboravim gdje sam parkirala auto na parkingu...Citiraj:
jedno pitanje, alex: koliko anestezije mogu uticati na ovakvo stanje ?!
Do ovog sam teksta bila uvjerena da sam ozbiljan kandidat za Alzhaimera (jer su prvi rani simptomi zaboravljanje). :?
Sad mi je puno lakše kad znam da je to samo mamnezija (čak me i veseli). :D
Često kažem da mi je pamet otišla s plodnom vodom :mrgreen:
Citiraj:
Isssuse, kao da mene opisuješ od riječi do riječi (jedino ne ovaj dio o nespavanju jer spavam i do 7 sati u komadu; mogla bih i više da idem na vrijeme spavati :roll: ).
Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
Koji je onda moj izgovor? :?
iako moja mala ima 9 godina mislim da bih se mogla natjecati u ovoj disciplini.
zvršim s poslom, krenem doma preko tržnice da kupim par sitnica. težak neki dan, vučem se ko glista s krumpirima i lubenicom. dođem jedva do zgrade i stanem gledati gdje mi je auto. nema mi auta ispred zgrade :shock: :?
i onda, onda se sjetim da sam autom išla na posao i da sam ga zaboravila na parkingu. da l da se smijem ili da plačem.
evo prijavljujem se i ja . . .
stanje se strašno pogoršalo nakon 2 poroda
ponekad me sram popričati s nekim jer u pol rečenice se zblokiram, a koliko postova je obrisano jer mi fali neka riječ i ne mogu dalje da me ubiješ. i šta onda nego obrisati pa ako se sjetim dobro, a ako ne više ne čitam tu temu.
al sad mi više nije žao kad znam razlog, moji :saint: :saint:
Znaci ipak nisam iznenada posenilila :D
Evo jucer krenuli mm i ja u kupovinu i na pola puta pita me sto trebamo kupiti a ja zaboravila popis a kamoli sto sve treba :lol:
a ja sam to stanje pripisivala svojim godinama!
nije isto ako si zaboravljiv s 20 ili s 40.
to je još jedan od razloga u prilog majčinstvu u kasnijim godinama.
tjera mozak na prilagodbu i učenje = sporije starenje. :mrgreen:
Ja se mogu natjecati u mamanezija disciplini.
Strašno!
Kod mene je tako gadno da mi je Fran već počeo pomagati.
npr. izgovaram neku rečenicu i nikako se ne mogu sjetiti riječi, pa kad Fran nakon nekoliko sekundi skuži da se ne mogu sjetiti, on mi dovrši rečenicu.
Dobro je, barem nisam jedina :lol: Već sam se ozbiljno zabrinula za sebe... jutros sam ostavila MM-a bez ijedne kune i naravno da sam mu zaboravila i kreditnu karticu vratiti 8) Neću govoriti o tome da sam se sad sjetila da mi je sinoć rekao da mu ostavim novce i karticu :mrgreen: Nemam mamneziju ;)
ajme, pa to je to ! Sad si mogu postavit i dijagnozu samo ne znam koja je terapija :lol:
isto kao i a70v, u srednjoj školi i dugo poslije toga, ženski Mirko Miočić, a sad kao da sam zatupila, dok sam bila na porodiljnom, kao mozak mi je bio na rezervi, nisam znala razgovarati sa "odraslim" ljudima,.....
pridružujem se klubu!
evo i mene. Sad napokon imam dijagnozu. Razgovaram s ljudima i fali mi riječi, ne mogu se sjetiti. Luda 100%
ja onda imam nepopravljivu mamneziju :mrgreen:
dojila nisam tako da taj dio nije utjecao na zaboravljivost.
ali da se nisam zabrinila dok ovo nisam pročitala, jesam.
situacija1: tri dana za redom sam odlazila u dućan isključivo i samo kupit jednu jedinu stvar.
i sva tri dana se vratila doma bez te stvari, ali s hrpom drugih koje uopće nisam tribala kupit.
situacija2: opet odem u dućan po točno 3 stvari. uđem i nemam blage veze po što sam došla. hvala do neba onome ko je izmislio mobitel. i nakon što sam izborjila do 100 i i već se pomirila s činjenicom kako će mm kad ga nazovem pitat po što sam uopće otišla zaključit kako mu je žena otišla totalno uprdec :mrgreen:
situacija3: (ove su mi najneugodnije i stvarno me zabrinjavaju jer su vezane uz posao pa mi se par puta dogodilo da ispadnem stvarno glupa ko tava): pričam sa sugovornikom, postavim mu pitanje i gledam ga zadivljeno, ali ko tele u šarena vrata (a ko me gleda sa strane sigurno zaključuje kako cilu tematiku imam u malom prstu :mrgreen: ), a onda skužim da nemam blagog pojma o čemu on govori. i sugovornik u momentu izgubi nit priče i pita me "koje je ono bilo pitanje?". a ja blenem u njega ko tele - nemam pojma šta sam ga pitala. i odjednom muk - ne zna on, ne znam ja.....zemljo otvori se :oops:
situacije da tražim po kući nešto su skoro pa svakodnevne. krenem oprat suđe, od sobe do kuhinje je 10 metara i u tih 10 metara ja skrenem u zahod i zaboravim na suđe na slijedeća 2 sata. :oops:
ujutro kad idemo na posao i vrtić sav ekvipment stavim pred vrata od kuće jer je to jedina garancija da ću ili slomit šiju priko tih stvari ili ih sve ponit. a slažem ih kako mi koja (u sat vrimena spremanja) padne na pamet. :mrgreen:
tribam li se dodatno zabrinit ili je dovoljno sve pripisat mamneziji :? koja je btw nakon 3,5 godine od poroda valjda tribala postat manja, a ne ovakvih razmjera.
ovako i kod mene :lol: :lol: :lol:Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
:lol: ovo mi se desilo vise puta!Citiraj:
sir_oliver prvotno napisa
loryblue:
ja sam tak jednom bila tjedan dana bez soli, stalno zaboravljala, na kraju posudila od susjede, ali se nikako nisam mogla sjetiti kupiti je!Citiraj:
situacija1: tri dana za redom sam odlazila u dućan isključivo i samo kupit jednu jedinu stvar.
i sva tri dana se vratila doma bez te stvari, ali s hrpom drugih koje uopće nisam tribala kupit.