Muči me čišćenje prašine sa venecijanera. Čula sam da postoji nekakva "štipaljka" kojom se oni čiste (suho/mokro). Zanima me, zna li netko gdje se to može kupiti? Thnx na odgovorima!
Printable View
Muči me čišćenje prašine sa venecijanera. Čula sam da postoji nekakva "štipaljka" kojom se oni čiste (suho/mokro). Zanima me, zna li netko gdje se to može kupiti? Thnx na odgovorima!
Ne znam za tu stipaljku, ali navuci rukavicu na ruku (ja sam vunenu) i brisi red po red. Prakticno je.
Lonni hvala za ideju :D
najpraktičnije ih je skinuti i oprati u kadi ili na dvorištu, spužvica, neko sredstvo, pa dobro isprati. mislim da je najbolje preko ljeta da se dobro osuše.
inače preko godine ih čistim magičnom krpom. imam ogromne prozore i stvarno treba dosta vremena za čišćenje, molim se bogu za novu stolariju i vanjske rolete :mrgreen:
I ja ih upravo za vikend prala u kadi a vidjela to na na onoj emisiji na RTL-u Odred za čistoću.
U kadu uvalila krpe na dno da ne izgrebem i gornji dio sa mehanizmom ne uroniš u vodu da ne zahrđa. Poslije ih ostavila 2 dana okomito u bideu da se osuše i baš su lijepe.
Inače sam ih brisala vlažnom krpom na način da ih zatvorim da se ne vidi van i jednom rukom pritisnem uza staklo i udri miško.
Ovo sa kadom je zakon.
A ako nemas kadu?
držiš ih jednom rukom naslonjene na zid tuš kade i pereš najjačim mlazom, zatim malo protrljaš spužvicom+likvi, ispereš i objesiš na radijator.
ja planiram staviti venecijanere ali me obeshrabruje čišćenje :/
Veliki problem ili ne ?
Ovisi. Ja sam ih sad prvi puta baš skinula i prala u kadi i mislim da to nije tako komplicirano ali recimo ne bih to prečesto radila. Osim toga ja imam samo 2 prozora sa venecijanerima a da imam velike staklene stijene i sve u njima mislim da ih ne bi stavila nikada. Rađe zavjese.