govore li vam kako je bilo u vrtiću
F (3g) od prije 2 tjedna krenuo je u vrtić u mješovitu skupinu. Jedine vijesti iz vrtića su mi one koje mi tete ispričaju. Moje brbljavo dijete, na bilo koje naše pitanje tipa šta je radio u vrtiću, kaže "neću ti reći!". Niti spontano mu ne dođe da nešto spomene.
Adaptacija nije bila bolna, ali tete kažu da se ne igra s drugom djecom. Nešto sam prčka, "gluvari" po kuhinji s kuharicom, pjeva svoje pjesme, nema govora o jedenju - odbija skoro sve. Iz vrtića ga uzmemo prije spavanja.
Jesu li vaši individualci pričali priče o doživljajima iz vrtića? Ova njegova šutnja me straši više nego da plače... :?
Re: govore li vam kako je bilo u vrtiću
Citiraj:
topluvodu prvotno napisa
Jedine vijesti iz vrtića su mi one koje mi tete ispričaju. Moje brbljavo dijete, na bilo koje naše pitanje tipa šta je radio u vrtiću, kaže "neću ti reći!". Niti spontano mu ne dođe da nešto spomene.
Adaptacija nije bila bolna, ali tete kažu da se ne igra s drugom djecom. Nešto sam prčka, "gluvari" po kuhinji s kuharicom, pjeva svoje pjesme, nema govora o jedenju - odbija skoro sve. Iz vrtića ga uzmemo prije spavanja.
Kod nas je dosta dugo bilo ovako, i iako je adaptacija prošla relativno glatko, i mene je isto plašilo to što on ništa ne priča o vrtiću. Tješilo me to što su tete govorile da nema problema, da je sve super, a to što se ne igra s drugom djecom, neka me ne brine i da je to normalno. Istina, s jelom nije bilo problema.
Nije ni sad puno pričljiviji, ali već znam na koji način "izvući" iz njega rečenicu-dvije, a vidim i da je počeo komunicirati s djecom u grupi (nakon 6 mjeseci!). U međuvremenu je počeo zafrkavati oko jela :mrgreen: ali to više nema veze s adaptacijom nego s ispitivanjem granica doma i u vrtiću (moje objašnjenje). Dok ga nitko ne prisiljava da jede, ja zadovoljna.
E da, još uvijek mi nije jasno kakva je to njegova komunikacija s drugom djecom, mislim da se još uvijek ne igraju skupa (njemu je i dalje najvažnije da lista knjigu ili gleda brojke na CD-playeru), ali bar na povratku iz vrtića skupa trče kroz hodnik do vrata... trebam biti zadovoljna i s malim :mrgreen: