Re: Kako i od kud krenuti...
Sandaaa, welcome! Nisi rekla koliko godina imate, ako je tebi +35, bilo bi dobro što prije se raspitati i krenuti negdje u dogovore za MPO, ali ako ste mlađi, pa 10 mjeseci i nije tako strašno. Vjerujem da tebi jeste, no ima parova koji i 10 godina rade na bebaču i tek onda uspiju. Za Vili sam i ja čula uglavnom pohvale, nema čekanja i to je super. Ako ćeš ići negdje na pregled ili konzultacije, nosiš sve moguće nalaze koje imaš, ginekološke. Od svoga primarnog gin. možeš dobiti uputnicu za Vuk Vrhovac, Sveti Duh, Petrovu ili otići privatno u Polikliniku IVF ili Vili.
U svakom slučaju, radite li prirodno na trudnoći ili idete u postupak dobro je naoružati se strpljenjem a i opuštenošću. :*
Re: Kako i od kud krenuti...
[quote="Sandaaa"]
... mislim da mi možda vi možete vratiti malo samopouzdanja i nadu...
Suprug i ja radmo na bebaču 10 mjeseci, znam nije godinu dana, ali imam osjećaj da više nemamo što čekati. Mislim da smo kandidati za potpomognutu oplodnju budući da se u ovih 10 mjeseci ništa ne događa, a osjećaj mi govori da niti neće...
Sandaaa, za tvoju dušu...... kada imamo percepciju o drugima, o neočekivanim trudnoćama te o planiranim trudnoćama prijatelja, primamo informaciju samo o trudnoći, ali ne i o vremenu do kojeg je jedan par došao do nje......
... kada nešto želimo odmah.. i to se ne ispuni po našim željama i planovima, počinjeno gubiti nadu, samopouzdanje.... počinjenmo negativno misliti i osjećati....
.... počni od ovoga trenutka vjerovati da ćeš ostvariti majčinstvo, strpljivo, da vrijeme ne leti i da ne igra značajnu ulogu jer vremena imaš zaista puno.... ne živi u postavljenim okvirima.... ¨do tad moram završti školi, do tad se udati, do tada rodit¨i.... izađi iz tih okvira
.. i mi koje smo prošle puno toga i godine su iza nas , a da bi održavale vjeru i snagu za dalje moramo tako razmišljati i prihvatiti činjenicu da nije lak put do cilja, ali da ćemo doći do njega...
......kreni u ispunjenje cilja sa svakom pomoći koju možeš dobiti, i s vjerom i bez ikakvih ograničenja , prvo od sebe, a onda od okoline....
misli pozitivno i usadi taj osjećaj u sebe i supruga....