nasilje u vrtiću & adaptacija
u jednom danu susrela sam se s dva problema vezana za vrtić!
Prvo o nasilju:Damian od početka je super prihvatio vrtić i sve je bilo ok.Za Božić dobio kozice i bio je doma 2mj.Krenuo je 1.3. dva tjedna ok,zadnji tjedan svaki dan trubi da mu je dosadno,on bi doma gledao crtiće(nikad ih ne gleda) i sl. da bi napokon u petak ispetljao da ga Mateo tuče.Da li si rekao teti?NE.Dobro razgovarat ću ja s tetom.NEMOJ!!!!Mislim ja ma to su neke sporadične trzavice,malo ću upozoriti tetu.Dođemo u vrtić,kažem teti problem kad ona kao iz topa:pa da,on vam djecu tuče šakama i guši ih!!!!Mi smo pozvali mamu i ona je rekla da on gleda puno agresivnih filmova ali ona će to rješiti!!!!A ako ne,onda će uključiti psihologa.Da li ste se našli kada u toj situaciji i do kada čekati da oni to rješe??!!!
Slučaj drugi:
Ja sam doma jer završavam faks(pokušavam) i zato smo Hannu dali u jaslice.Išla je u 9 mj. 2 tjedna i bila bolesna 3.5 mj.Počeli smo prije 3 tjedna ponovnu adaptaciju,super je sve prihvatila,ostaje od 8 do 11.Još uvijek doji 1oo na sat i uspavljuje se dojeći.Za sada nema potrebe ostajati na spavanju,koje će za nju biti totalni šok.ali u petak su me tete dočekale s teorijom da ona treba ostati,otplakat će malo i to je to!!!Suptilno su mi poručile da ja fantaziram jer što s roditeljima koji rade i moraju ih ostaviti!!!Na fin naćin objasnila sam im da nema potrebe ju prisiljavati... i sl.Danas me dočekala vidno neraspoložena jer vjerojatno nisam postupila po njihovom mišljenju.A uz to su mišljenja da obvezno trebam prestati dojiti,nudile su mi i tablete za prestanak mlijeka!!!Vaše mišljenje,totalno sam izgubljena!