Prodala krive kapi za nos
Jučer je MM išao u dežurstvo kupiti fiziološku otopinu za nos za Patrika i tako je rekao dežurnoj magistri u ljekarni. Fiziološka je proizvod laboratorija iz Osijeka i već sam kupovala prije takvu. Na njoj piše natrij klorid 5.0%. Ja sam kapi usipala Patriku u nos kad je on iznenada zavrištao od bola. Uplašila sam se i odmah sam i sebi u nosnicu usipala dvije tri kapi da vidim zašto mi dijete plače i osjetila sam kako me intenzivno peče. Odmah sam to ispirila van i nazvala moju sestru po struci farmaceutkinju koja mi je objasnila da su to kapi za oči, a da kapi za nos trebaju biti 0.9% natrij klorida dakle 5 puta slabije. Naravno da sam otišla u ljekarnu i odmah to zamijenila. Bočice su potpuno jednake jedino što na jednima piše da su za oči, a na drugima za nos. Ja glupača nisam pažljivo čitala jer sam se pouzdala na poznatu bočicu i natpis sastava natrij klorid (za tu razliku u postotcima nisam ni znala pa nisam ni obraćala pažnju) osim toga kapi sam mu davala po noći, a i pouzdala sam se u stručnost žene koja je prodala lijek. Inače prije konzumiranja bilo kojeg lijeka detaljno pročitam uputstva najmanje dva puta i uvijek provjerim jesam li dobila ispravan lijek, ali eto dogodi se. Hvala Bogu na potpuno bezazlenoj stvari, ali pišem vam ovo da naučite na mojoj pogrešci i pri kupovini bilo kojeg lijeka gledate i na najmanju sitnicu.