novamama prvotno napisa
Moja curica ima 6 mj. Spada u onu skupinu beba koje se ne izražavaju plakanjem već nervoznim "šprintanjem" (ili u rijeđem slučaju mlatara rukicama), gunđa, brunda.
Noću bi mi se uglavnom jednom probudila (teoretski vrijeme za papanje jer je bi prošlo nekih 4 sata), ja bi ju automatski digla i nahranila.
E sad; ona je neki dan prospavala noć, a kada se probudila u običajeno vrijeme (oko 7), mislila sam da će biti gladna kao zvijer, ali na moje iznenađenje, ona nije pokazivala nikave znakove gladi, pa je jela malo kasnije, kao i uobičajejeno.
KAKO DJECA PRESTJU JESTI NOĆU? - DA LI IM JE POTRBNA NAŠA "POMOĆ"?
Logično bi mi bilo:
Ako traži jesti, ako je gladna - daj joj, a ako ne traži nemoj ju trpati, ali kad moje dijete ne zna tražiti jesti ... :(
Noćas se probudila i nisam ju digla da ju nahranim. Htjela sam ju pustiti da vidim hoće li počet gunđat ili bilo što, što bi mi moglo ukazati na glad, ali ništa... :(
Ona je budna čekala mamu.. :cry: ... pa se okrenula na trbuh... pa bi se digla u klečeći položaj i pogledala bi me ovako :/ kao da si misli: "A valjda još nije vrijeme. Mama (valjda) zna... " , pa bi joj pala glava od pospanosti. Mirna minuticu, dvije, pa opet na koljena, digne glavu, isiti pogled... čeka... I ponovo, i ponovo... (Svaki put sam mislila da je zadnji, ali ...)
To je trajalo SAT I POL!!!
(Ima li netko bić da se kaznim??)
...SVE TO JER MI NEKA BUBA ZUJI DA JU JA MOŽDA NOĆU ŠOPAM BESPOTREBNO, A ONA POSLUŠNA, JEDE.
JEDE LI ONA MOŽDA IZ NAVIKE??
:? :(