-
muke po autosjedalicama
Čini mi se da otkad sam prije tri godine rodila prvo dijete, neprekidno muku mučim s autosjedalicama. Kupujem ih, pa vraćam, pa onda ispadne da je ova zamjenska bila još gore rješenje. Htjela bih napokon imati u autu dvije poštene sjedalice koje će mojoj djeci pružiti maksimum sigurnosti, onoliko koliko AS to može. ZAto sam odlučila registrirati se ovdje i zamoliti iskusne mame za savjet, a takvih mislim ovdje ne nedostaje.
Dakle, curica Z. ima 3 godine i 2 mjeseca, 17,5 kg i prije dva tjedna kupili smo joj booster (MC RODI XR), a njezin brat V., star godinu i malo manje od mjesec dana, težak 10,5 kg, naslijedio je ROMER KING PLUS sjedalicu.
E sad, ova ROMER sjedalica meni je grozna, jer kad ju se učvrsti sa pojasom ona je potpuno pomična u smjeru lijevo-desno i to do te mjere da se u malo jačem zavoju naginje. :/ Pokušali smo na sve moguće načine zategnuti tu stolicu, ali to jednostavno ne ide. Prije nje kupili smo MC TOBI i ona se mogla savršeno dobro učvrstiti, ali, na žalost, pojasevi od stolice imali su grešku pa sam je išla zamijeniti za ROMER, jer oni su kao još bolji i kvalitetniji.
Što se tiče boostera, nakon što sam danas na ovom forumu pogledala nekoliko filmića o tome što se događa djeci mlađoj od 5 godina u prometnim nezgodama, ako su u automobilu smješteni u boosteru, odlučila sam vratiti Z. u sjedalicu u kakvoj je bila.
Kako smo u zadnje 3 godine za AS dali ukupno otprilike 6 tisuća kuna (tu ubrajam i one od 0-9 mjeseci), a nisam bila s nijednom zadovoljna, molim vas da mi pomognete da ovoga puta napravim dobar odabir.
Hvala!
-
nemam ti kaju pametno reći na temu KING PLUS-a, ali kaj se tiče curke mogu ti reći da još malo pa nećeš imati izbora nego staviti ju u booster
naime, u Europi ne postoji AS s vlastitim pojasevima predviđena za djecu težu od 18 kila, to imaju samo u Sj. Americi (SAD i Kanada)
e da, ipak ti imam nekaj za reć i o KINGICI: ako si u ZG ili okolici, dođi u subotu na pregled kod MUP-a u Haeinzelovoj, pa se bude valjda nekaj složilo
-
Jaroslav, znači li to da je Kingica takva i da se tu ništa ne može ili mi ne znamo namjestiti stolicu kak spada?
Što ako u stolici do 18 kg vozim dijete koje ima, npr. 21 kg? Je li to još uvijek sigurnija opcija nego voziti ga u boosteru?
Znam da cure na forumima svakakvu opremu za bebe naručuju iz Amerike. Može li se i sjedalica nekako naručiti? Ima li ih možda u Švedskoj?
Doći ću u subotu na pregled!
-
Oprosti, nije Jaroslav nego Juroslav :oops:
-
postoji mogućnost da KINGICa jednostavno ne paše u vaš auto i da zato klimata, a postoji i mogućnost da ju niste dobro namjestili, vidjet ćete u subotu
kaj se tiče vožnje djeteta koje ima više od 18 kila u sjedalici predviđenoj za djecu do 18 kila: booster je definitivno sigurniji, jer su pojasevi sjedalice do 18 testirani do 18, i pitanje je kaj bi se dogodilo u nekom sudaru kad bi teže dijete bilo vezano tim pojasevima
ne znam bi li američke sjedalice zadovoljile europsku normu ECE R44/04 (li R444/03 za starije sjedalice), a za Švedsku zbilja ne znam
-
valek ako mozes doci u subotu na pregled, dodji svakako. pomoci cemo ti nekako, a vjerujem i da cemo smontirati kingicu. u najvecem broju slucajeva stvarno se dobro montira.
nikako nemoj dijete teze od 18kg voziti u as koja je namjenjena do 18kg. pitanje je sto bi pojasevi as izdrzali, sto bi plastika preko koje idu pojasevi izdrazala, sto bi kopca pojaseva izdrzala. te as su namjenjene za max 18 i to je to.
koristenje as koja ne zadovoljava ECE R44 03 ili 04 (a to su as koje nisu za europsko trziste) krsenje je nasih propisa. nikako ne savjetujemo. sto se tice svedske tamo se koriste autosjedalice koje se montiraju suprotno smjeru voznje do 18 kg i kada ih dijete preraste prelazi u boostere, u smjer voznje i veze se pojasom vozila. znac ista stvar.
-
Hvala na odgovorima! Sigurno ću doći u subotu.
Stvarno je deprimirajuće, nakon svih ovih filmića o trogodišnjacima i četverogodišnjacima koji su poginuli u prometnim nezgodama, samo zato što su bili vezani u boosteru i dalje voziti dijete u tome. Nije mi jasno, ako je to toliko rizično, zašto u Europi ne počnu proizvoditi sjedalice s vezanjem u pet točaka u kojima može sjediti dijete teško 36 kg. :?
-
Super da ste dosli i da Romerica ne mrda ;)
Evo jedne rasprave na temu as u 5 tocaka za klince iznad 18 kg, ima tamo i par linkova:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...asc&highlight=
-
Hvala na trudu oko Romerice! Stvarno sad ne mrda. :D
Inače, provela sam čitav vikend guglajući i mislim da ću još malo pa doktorirati na britax regent sjedalici. Downlodala sam si upute za instalaciju i sad to proučavam. U Americi imaju nekakve posebne kukice na sjedalici, koje se onda zakače na nešto što postoji u automobilu (to je, čini mi se, nekakva njihova varijanta isofixa), ali postoji i mogućnost vezivanja sjedalice pojasom automobila, bez tih kukica. Jedino, koliko sam uspjela shvatiti iz komentara korisnika, pojasevi u automobilu moraju biti popriličnmo dugački. TAkođer, sjedalica zauzima dosta mjesta, a znamo svi kakve aute Ameri voze (to su, po onome što je nekolicina njih navela, sve redom autobusi, a ne osobni automobili :roll: )