zabrinuta: nestanak mlijeka?
Evo, htjela sam zahvaliti anchie za savjet o dojenju, a sad sam skroz zabrinuta pa ako netko ima slično iskustvo i savjet, bit ću JAAKO zahvalna :(
Moja bebica je stara 9 dana; porod je bio dosta težak, pa smo onda zbog bebine infekcije bili duže u bolnici nego što smo namjeravali i htjeli... Od početka se borimo s dojenjem; moj bebač baš nije oduševljen, odnosno od samog početka je to uvijek borba i jedva da, uz pomoć šeširića, siše par minuta. Sve to skupa je vjerojatno djelovalo i na mene (previše stresa, brige...)...
Danas sam se jako zabrinula jer sam primjetila da su mi grudi PRAZNE. Nakon toga sam izdojila 20 ml iz obje dojke (jedva).
Strašno se bojim da mi je mlijeko skroz stalo i ne znam kako da ga vratim? Znam da je najbolji način da beba non-stop sisa, ali bojim se da moja bebica neće biti za suradnju, s obzirom da nije bio lud za sisanjem ni prije dok je imao što, a kamoli sada... :(
Jel' tu može pomoći pumpica? Da li se s njom može "stimulirati" stvaranje mlijeka? Jel' znate za još neki način i po mogućnosti sličan slučaj sa sretnim završetkom problema?
:( :( :(
Re: zabrinuta: nestanak mlijeka?
[quote="daisy2005"] Jel' znate za još neki način i po mogućnosti sličan slučaj sa sretnim završetkom problema?
Citiraj:
ja sam imala takav slucaj. nikad, nikad, nikad nisam uspjela izdojiti vise od 20 ml. moje su cice dobre samo za moju djecu, nema te izdajalice koja iz njih moze nesto izvuci.
malo mi je bolje islo izdajanje rukom. no kod toga je problem bio sa hvatanjem mlijeka, bilo ga je i po zidovima :)
nisam shvatila iz tvojeg posta dajes li malenome ista osim svojega mlijeka, ni jesi li mu pokusala dati cicu bez sesirica
a mlijeko ti sigurno nije skroz stalo. dokle god ga zelis, bit ce ga. samo trebas znati kako svome tijelu objasniti koliko da ga stvori. a to ce najbolje moci tvoj bebac. oni imaju poseban nacin komunikacije :)