-
Dijete i telefon
Po prirodi sam dosta nespretna i često padam. Ne lomim se, al ima vremena. U jednom od zadnjih hvatanja po zraku uplašila sam se što bi moja kčer, koja ima nepunih pet godina, da ja ozbiljno padnem, polomim se ili padnem u nesvjest. U kojoj se dobi može ili treba naučiti dijete zvati na telefon ili neki drugi način kojim može pomoći meni ili sebi? :roll:
-
...pa kad si već tako "spretna" :P onda je bolje da joj što prije pokažeš gdje stoje telefoni za hitne slučajeve
mislim da nikad nije prerano ako dijete razumije i pokazuje volju da usvoji nešto...
želim ti što manje padova i nezgoda :)
-
u kojoj dobi? krajnje vrijeme je :mrgreen: ...
nauči ju 92, 93, 94... ili 112 - što ti je zgodnije.
kikica se s 3 godine javljala na telefon. čak mi je i poruku prenesla :shock: ... da je zvala teta a. i da ima za nas poklon... a teti je rekla da sam ja u dućanu... teta naravno nije vjerovala, a kad sam joj ja potvrdila, htjela me zatući :lol: (nije me bilo 10-15 minuta)...
-
Ma zna se ona javljat na telefon, to odavno. Naravno, bojim se da te važne brojeve neće zvati iz dosade ili nekog drugog poriva. Jedan klinac koji je sa mnom živio u istoj obitelji, imao je naviku zvat vatrogasce. Za svaku sitnicu, a već je bio pred pubertet. Vatrogasci su bili presretni.
-
na tebi je da joj objasniš...
ako zove bez potrebe - reci joj da netko bolestan neće dobiti doktora i da će ga (nešto) jako boliti... da policija neće uhvatiti lopova... da vatrogasci neće ugasiti požar...
objasni joj da je sad velika, i da to treba znati. daj joj malo kredita :mrgreen: ... može ona to ;)
-
Probat ćemo. I za svaki slučaj pronači ču jaaako dekoltiranu majicu
ako naleti naki ljuti striček vatrogasac.
Bok !