prozdrljiva beba koja jede i povraca
evo kako naslov kaze Gregor je pravi zderonja, stalno bi cicao, sve to bi bilo izdrzljivo da ne povraca :(
Rodjen je sa 2900g, otpusten sa 2750g;
prvi mj= 3850g
2mj. (prije 7 dana)=5380g
dakle lijepo napreduje, pelene popisane .. platnene imamo i koliko god presvlacim, toliko su mokre (dnevno 6-8puta)
Noc spava po 3-4h, pa prema jutro se budi svakih 2-3h !!
Sto se kakanja tice, jedna do dvije obilnije stolice dnevno; ponekad se desi i da nema stolicu po 1 dan ali onda drugi .. puno pokaka !!
Grceve ima od 2tjedna i to jer je prozdrljiv, pohlepan, uvijek gladan... pa se naguta zraka ali pomaze mu od:VIP-a probiotic premium prasak (1/2 cajne zl. u malo vode i onda mu to dam sa malom zl. prije podoja 1-2xdnevno!
A, problem je sto povraca, posebno posljednjih 2tj. svaki drugi -treci dan pa i cesce i to vise puta dnevno, nakon sto se prejede, povrati i to krene na nos i na usta .. uzas !! Nekad je to vec usireno mlijeko, a nekad kao da sam otvorila spinu .. i onda odmah cim ga obrisem trazi jos jer je gladan :( a, ja na rubu placa :cry:
evo.. cijelo dopodne ga presvlacim, od 9h pa do 13:30h jeo je 4puta, povratio tri puta (dva puta obilno), pokakao se dva puta, popiskio cudo (3 pelene sa uloskom skroz mokre i od toga 1jako pokakana, a druga malo manje ), nisam stigla ni jesti, Eleni sam jedva pahuljice skuhala!
Naravno da se nagutao zraka, naravno da prdi i podriguje ... evo sad se malo smirio, mislim da cu zaplakati ako uskoro ne zaspe :cry:
ok, danas je stvarno naporan, ali i inace stalnooo jede, ma dajem na zahtjev, svakih pola sata, sat, dva, 15min. .. kako god se sjeti i ok,
nije da to ne razumjem ali otkuda tolika glad? Zasto nema mjere u cicanju? cica koliko god moze i jos vise! Patronazna kaze da mu nedam :shock: a, kako da to izvedem :? ko izvadim cicu prije, pocne plakati, ma urlati i trazi cicu, trpa rukice u usta... i onda mu dam opet i obn naravno poslije povrati i tako mi stalno!
Dudu mu nisam niti nudila, vode, caja ma nista !!
Elenu sam dojila dugooo :heart: , ma dok se Gregor nije rodio, tako da dojenje samo po sebi me ne muci, nego neznam kako mu pomoci ili ce to prestati?
pomagajte.. stvarno sam zabrinuta :?
Pedijatricu nisam nista ni pitala jer znam sto ce mi reci: neka mu dam malo caja izmedju podoja, ... tako je komentirala i za Elenu !!
Koja je isto cesto dojila ali kad bi se najela prestala bi, mislim i ona je znala bljuckati i koji put povratiti ali ne ovako :?