Re: trošak adaptacije stana
Citiraj:
loptica prvotno napisa
Vidim da ovdje ima onih koji su već prošli nešto slično, pa da ne duljim: planiramo kupiti stan u zgradi staroj 20-tak godina. Prije useljenja željeli bismo ga temeljito adaptirati, tako da kada jednom uselimo više nemamo brige sa majstorima i renoviranjem. Radi se o trosobnom stanu od cca 75 m2 u kojemu bi mijenjali vodovodne instalacije, pločice u kuhinji i kupaonici, brusili i lakirali parkete, mijenjali radijatore... znači kompletno sve. Ništa ekskluzivno, bez hidromasažnih kada i sl. Koliko bi otprilike mogao iznositi ukupan trošak? Bi li cifra od 15-tak tisuća eura pokrila navedeno?
Znam da bi bilo najbolje tražiti troškovnik od izvođača, ali kvaka je u tome što mi stan još nismo našli, a htjeli bismo izračunati isplati li se uopće kupiti i adaptirati stan ili je možda bolje razmisliti o novogradnji :/
Jel tu ide i kakav namještaj ili? Jer sami namještaj je preko navedene cifre i to...
Re: trošak adaptacije stana
ja sam 2003 g. u stanu adaptirala kuhinju i kupaonu, htjela sam samo promjenu pločica a ispostavilo se da sam morala promjeniti struju, vodovodne i plinske cijevi, pa popraviti zid gdje su bile cijevi od vode jer je bio u lošem stanju, izbaciti stare prozore i uglavnom na kraju smo zaključili da bi bilo bolje da smo prodali stan. S namještajem za kuhinju i sanitarijama za kupaonu ( sveukupno je to bilo oko 15.000 Kn ) mi smo skeširali cca 30.000 dm ( ne znam dal su tad bile marke ili euri ali toliko smo imali ušteđevine od prije i toliko smo potrošili) :shock: . Sada planiramo promjeniti struju u sobama i već me hvata panika kaj budu ovog puta našli da se mora renovirat :/ . Inače stari stanovi su daleko zahvalniji ali nikad ne znaš što će te dočekat ( ok, ne znaš ni kod novih :mrgreen: ali valjda su nove instalacije dobro postavljene ). Mi da prodajemo stan sigurno ne bi naveli da imamo el.kablove iz doba prahistorije, kao ni druge trenutno nevidljive mane :mrgreen: . Savjet: kad nađeš stan ne gledaj samo njega nego i cijelu zgradu, nekad po fasadi možeš uočiti da vodovodne cijevi pišaju, raspitaj se kad su postavljene plinske ( stare zgrade znaju plinske cijevi imati u zidovima pa ako plin curi sakuplja se u zidovima, a danas po zakonu moraju biti izbačene van zida )- eto kad nađeš stan podigni temu pa možda pomognemo savjetima. :*