Porod: kakva mama takva kći?
Koliko cujem, sklonost ka laksem ili tezem porodu je donekle nasljedna, sto je i logicno, jer na tijek poroda dosta utjece i gradja rodilje, koju je vjerojatno nasljedila od svoje majke. Recimo, moja mama je imala prilicno tezak porod, a i njena mama takodjer. Ja razmisljam na nacin da je tu jos 101 faktor u igri (bolje sam informirana i psih. pripremljena od svoje mame, bit ce muz sa mnom, nisko nosim, itd.) i da cu bolje proci od nje, ali svejedno se povremeno zabrinem. Kakva su vasa iskustva i saznanja po tom pitanju?
Re: Porod: kakva mama takva kći?
Citiraj:
Palagruža prvotno napisa
Koliko cujem, sklonost ka laksem ili tezem porodu je donekle nasljedna, sto je i logicno
ni pod razno :mrgreen:
zaboravi porod svoje mame, i koncentriraj se na svoj. ;) :*
Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Citiraj:
Palagruža prvotno napisa
Koliko cujem, sklonost ka laksem ili tezem porodu je donekle nasljedna, sto je i logicno
nažalost, potpis.
ja sam se cijelu trudnoću tješila da će biti ovako - verija "katapult" :mrgreen:
Citiraj:
Palagruža prvotno napisa
Kakva su vasa iskustva i saznanja po tom pitanju?
Suprotna.
Njen: preran, u 8. mjesecu trudnoce, zavrsen hitnim carskim.
Moj: prirodan, beba rodjena tocno na termin (po racunima moje ginicke je kasnila, medjutim dr je na porodu potvrdio moju tvrdnju da je to bio tocan dan termina).
Jedino sto nam je bilo zajednicko je da su i njoj i meni trudovi poceli rano ujutro, a rodile smo dosta kasnije (ona kako rekoh hitnim carskim predvecer, a ja u dva u noci drugog dana).
Ono sto je meni osobno u mojoj trudnoci bilo strasno bitno, je da nisam dala da me njeno negativno iskustvo uplasi. I nisam se dala u rodiliste prerano. :mrgreen:
Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Citiraj:
Palagruža prvotno napisa
Potpisujem od riječi do riječi :love:
I mislim da nije niti malo nasljedno, a sličnosti su čiste slučajnosti.
Citiraj:
Palagruža prvotno napisa
Koliko cujem, sklonost ka laksem ili tezem porodu je donekle nasljedna, sto je i logicno, jer na tijek poroda dosta utjece i gradja rodilje, koju je vjerojatno nasljedila od svoje majke.
Mislim da prije svega i najlakše nasljeđujemo mentalni sklop i da se tu potrebno najviše zabrinuti.