zanima me da li netko zna da li smijem koristiti kremu virolex ili chloram fenicol kreme za upale očiju budući da dojim?
Printable View
zanima me da li netko zna da li smijem koristiti kremu virolex ili chloram fenicol kreme za upale očiju budući da dojim?
možda je ovo tema za dojenje.molim da se premjesti post ako sam na krivom mjestu postavila pitanje.
Kad smo došli iz rodilišta, Filip je imao upalu očiju i pedica je rekla da cloramphenicolom mažemo oko pa pretpostavljam da možeš i ti kad mogu tako male bebe (moja pretpostavka).
ne možeš ili ili jer je virolex za virusne upale očiju, a chloramphenicol za bakterijske
tnx.
virolex može. ja koristila s blagoslovom liječnika.
za ovu drugu mast ne znam.
znam da to nije odgovor na tvoje pitanje, ali prvo treba utvrditi kakva je upala, vjerovatnije da je bakterijska tako da od ova 2 izbor bi bio chloramphenicol, a u tom slučaju bi ja ipak uz dojenje preporučila tobrex, ali to bi trebao odrediti liječnik nakon pregleda
bila sam u ljekarni i dobila sam po preporuci tobrex.to mi se pojavi jednom do dvaput godišnje kao neka alergija,kapak mi nateče i svrbi.mažem samo vanjski dio oka.nije mi svejedno da dok dojim uzimam neki lijek koji može štetiti djetetu.
ako je alergija onda od tobrexa i nećeš imati neke koristi
više bi koristio maxidex, kortikosteroid, ta mala količina koju bi stavila na kapke ne bi nikako naškodila djetetu